REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Dauguma Lietuvos gyventojų, kurie jau anksčiau buvo apsisprendę, už ką balsuos per prezidento rinkimus, nuomonės nekeičia. Prezidento rinkimų favorite išlieka dabartinė šalies vadovė Dalia Grybauskaitė, kurios populiarumas balandį dar išaugo.

REKLAMA
REKLAMA

Tai parodė bendrovės „Vilmorus" balandžio 4-9 dienomis atlikta apklausa, rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.

REKLAMA

Daugiausia apklaustųjų - 46,9 proc. - žada atiduoti savo balsą už dabartinę šalies vadovę Dalią Grybauskaitę. Kovą atliktos apklausos duomenimis, šis skaičius buvo 40,9 procento. Skaičiuojant tiktai pareiškusių nuomonę, t.y. tikėtinai dalyvausiančių rinkimuose balsus, D.Grybauskaitės kraitis dabar būtų 57,3 procento.

Šiek tiek daugiau rėmėjų nei prieš mėnesį turi Darbo partijos kandidatas Artūras Paulauskas, o socialdemokrato ir europarlamentaro Zigmanto Balčyčio gerbėjų šiek tiek sumažėjo. Šie du kandidatai turi daugiausia galimybių iškopti į antrąjį rinkimų turą.

REKLAMA
REKLAMA

Per prezidento rinkimus už Darbo partijos kandidatą Artūrą Paulauską planuoja balsuoti 10,5 proc. apklaustųjų (kovo mėnesį buvo 9,6 proc.), už socialdemokratų kandidatą Zigmantą Balčytį - 9,9 proc. apklausos dalyvių (kovą buvo 10,3 proc.), už Seimo narį Naglį Puteikį - 4,9 proc. (kovą 3,7 proc.), už Lietuvos lenkų rinkimų akcijos kandidatą Valdemarą Tomaševskį -3,7 proc. (3,4 proc. kovą).

Už Valstiečių ir žaliųjų sąjungos kandidatą Bronį Ropę nurodo ketinantys balsuoti 3,4 proc. (4,1 proc. kovo mėnesį), už Vilniaus merą Artūrą Zuoką - 2,5 proc. (2,3 proc. kovo mėnesį).

18,2 proc. apklausos dalyvių nurodė nežinantys, už ką balsuotų arba neatsakė.

Prezidento rinkimai vyks gegužės 11 dieną.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų