REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ukrainos skilimas į ekonomikos scenarijus neįskaičiuotas

SEB banko prezidento patarėjas Gitanas Nausėda sako, kad į pagrindinį finansinį scenarijų neįeina konflikto eskalacija Ukrainoje – esą to pagrindiniai rodikliai neatspindi.

REKLAMA
REKLAMA

„Makroekonomistai mėgina prognozuoti įvairius scenarijus, tačiau finansiniame pasaulyje paprastai yra kalbama apie bazinį scenarijų. Mes galime susidaryti scenarijų puokštę iš 5-7 scenarijų, tačiau vis tiek turime vieną bazinį, nuo kurio ir yra atsispiriama. Šiuo metu, kiek aš stebiu finansinių rinkų situaciją, prognozės dėl pagrindinių valstybių, įskaitant ir Rusiją, bazinis scenarjus yra tas, kad konflikto eskalacijos nėra, tai yra, karinių dalykų, įsiveržimo į Rytų Ukrainą”, - „Žinių radijo“ laidoje „Ryto espresso“ ketvirtadienį sakė G. Nausėda.

REKLAMA

Ekonomistas pabrėžė, kad gyvenimas keičiasi, ir bazinį scenarijų gali tekti keisti, jeigu jie nebeatitiktų tikrovės. „Finansų rinkos dalyviai su Krymo praradimu jau seniai susitaikė ir tai nebėra įskaičiuojama į kainas, bet drastiškesnio Ukrainos skaldymo scenarijaus pagrindiniai rodikliai neatspindi. Bet gali atspindėti ateityje, jei bus gauta pakankamai signalų, kad tas ankstesnis bazinis scenarijus yra pernelyg optimistinis”, - sakė G. Nausėda.

Žinių radijas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų