REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Žemės ūkio ministro prof. Vigilijaus Juknos pavedimu Žemės ūkio ministerijos specialistų delegacija su Europos Komisijos pareigūnais Briuselyje derėjosi dėl ūkinės veiklos apribojimų sukeltų nuostolių atlyginimo afrikiniu kiaulių maru užkrėstos zonos kiaulių laikytojams. Po daug pastangų pareikalavusio ministerijos specialistų darbo Europos Komisija pritarė Lietuvos iniciatyvai ir numatė papildomą galimybę kiaulių laikytojams, patyrusiems ekonominių nuostolių dėl afrikinio kiaulių maro prevencinių priemonių vykdymo, atlyginti žalą ir skyrė didžiausią galimą koofinasavimo dydį – 50 proc. Tai sudaro 146 tūkst. eurų (503 700 Lt).

REKLAMA
REKLAMA

Šie pinigai bus skirti atlyginti nuostolius biosaugos reikalavimų besilaikantiems kiaulių laikytojams, esantiems Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos nustatytoje afrikinio kiaulių maro infekuotoje zonoje. Šiuo metu infekuotoje zonoje yra 6 rajonų savivaldybės. Kad neišplistų maro užkrato grėsmė, ūkininkai šioje zonoje negalės laikyti kiaulių ne mažiau kaip metus ir dėl to patirs didelių ekonominių nuostolių. Derantis dėl nuostolių kompensavimo, Europos Komisijos pareigūnai buvo patikinti, kad parama bus suteikta tik iš tikrųjų nuostolius patyrusiems kiaulių laikytojams.  

Šiuo metu rengiama nauja detali nuostolių kompensavimo tvarka ir jų skyrimo metodika. Galutinis kiaulių skerdimo terminas nuo balandžio 15 d. pratęstas iki liepos 30 d.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų