REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Turino „Juventus“ futbolininkas Andrea Pirlo turėjo vilkėti „Barcelona“ aprangą.

Dabartinis Miuncheno „Bayern“ treneris Josephas Guardiola dar tuomet, kai treniravo „Barcelona“ ekipą, mėgino pasirašyti sutartį su Italijos rinktinės saugu. Apie tai 34 metų italas paskelbė savo autobiografijoje, kuri antradienį pasirodė Italijos knyguose.

REKLAMA
REKLAMA

Po ikisezonių „Barcelona“ ir „Milan“ rungtynių 2010-ųjų rugpjūčio 25-ąją „Camp Nou“ stadione M.Pirlo ir J.Guardiola buvo susitikę aptarti būsimos sutarties sąlygas. „Barcelona“ treneris įkalbinėjo italą, kuris dar turėjo metus galiojančią sutartį su „Milan“ persikelti į Katalonijos sostinę.

REKLAMA

„Andrea, mums reikia tavęs čia, – savo autobiografijoje katalono žodžius cituoja „Juventus“ futbolininkas. – Mes jau dabar esame labai stiprūs ir negaliu norėti dar daugiau. Bet turėti tave komandoje būtų lyg uždėti vyšnią ant torto. Aš ieškau saugo, kuris galėtų žaisti kartu su Xavi, Iniesta ir Busquetsu ir šis saugas esi tu. Tu turi visas reikiamas savybes žaisti Barselonoje. Tu esi pasaulinio lygio žaidėjas. Jeigu tu čia atvyktum, turėtum išskirtinę vietą komandoje. Aš visuomet tave labai mėgau kaip žaidėją ir noriu tave treniruoti. Kol kas „Milan“ atsisako derėtis, bet mes būsime atkaklūs“.

REKLAMA
REKLAMA

Nepaisant visų J.Guardiola pastangų, M.Pirlo nepavyko užsivilkti „Barcelona“ aprangos.

„Milan“ klubo vadovai nesutiko žaidėjo už solidžią išpirką perleisti katalonams, ir pasibaigus kontraktui M.Pirlo kitą vasarą jau veltui perėjo į „Juventus“.

Italijos futbolininkas autobiografijoje taip pat atskleidžia savo abejones dėl La Korunjos „Deportivo“ žaidėjų, su kuriais susitiko per Čempionų lygos ketvirtfinalį 2004-aisiais. A.Pirlo įsitikinęs, jog ispanai vartojo dopingą, kai po pralaimėjimo išvykoje prieš „Milan“ (1:4) namuose nelauktai laimėjo net 4:0.

„Ispanų žaidėjai atrodė kaip apsėsti jie bėgo link tikslo, kurį vieni patys galėjo matyti. Net patys vyriausi žaidėjai, kurie iki tol negarsėjo nei greičiu, nei ištverme, – stebėjosi A.Pirlo. – Pirmą ir vienintelį kartą per karjerą aš klausiau savęs, ar aš nežaidžiu su varžovais, kurie yra pavartoję dopingo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų