REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Internete šiandien pasirodė manifestas, kuriama, pagal „Donecko liaudies respublikos“ pavyzdį, pasklebta apie „Odesos liaudies respublikos“ įkūrimą.

Internete šiandien pasirodė manifestas, kuriama, pagal „Donecko liaudies respublikos“ pavyzdį, pasklebta apie „Odesos liaudies respublikos“ įkūrimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pranešimą „Odesa pasiskelbia Odesos liaudies respublika“ balandžio 16-ąją publikavo odessa-antimaydan.com.

REKLAMA

„Nuo šiandienos Odesos srityje skelbiama Odesos liaudies respublika, visa valdžia priklauso tik gyvenantiems šio teritorijoje“, - teigiama pranešimo tekste.

Ši naujiena iškart buvo paskelbta pirmose pagrindinių Rusijos naujienų tinklalapių aktualijose, pasižymėjo „RIA Novosti“ ir „RussiaToday“.

Manifesto autoriai kviečia rytoj nuo 16 val. gyventojus pradėti blokuoti kelius praktiškai visuose miesto rajonuose. Viso nurodyta daugiau nei 150 taškų, kuriuose miestiečiai turi atlikti „gyvo skydo“ funkciją ir užkirsti kelią pravažiuoti automobiliams.

REKLAMA
REKLAMA

„Visi, kas dar nesuprato, kad karas atėjo pas mus į namus, rytoj neturi patekti į darbą ar tarnybą!!! Tikrinkite ir praleiskite tik greitąsias su ligoniais. Nepraleiskite kariuomenės ir milicijos“, - pažymima pranešime.

Ši naujiena (apie Odesos liaudies respublikos „įkūrimą“) gerokai nustebino pačius „antimaidano“ dalyvius, kurie renkasi Kulikovo lauke.

Vienas iš stovyklos lyderių Artiomas Davidčenko pareiškė, kad iki šios dienos ryto nežinojo apie jokius planus planus įkurti „Donecko liaudies respubliką“, apie tai pirmą sykį išgirdo tik iš pačių žurnalistų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Mes nežinome, kas tai per žmonės, ir nesiruošiame rytoj dalyvauti jų akcijose. Mes nenutrauksime savo kovos, tačiau Odesos respublikos skelbti neketinome“, - pareiškė A. Davidčenko.

Patiksilus klausimą apie tai, ar akcijos dalyviai turi kokių nors sąsajų su odessa-antimaydan.com tinklalapiu, A. Davidčenko atsakė: „Ne, mes niekaip nesusiję su šiuo puslapiu, kas tuo užsiima – nežinome“.

Pažymima, kad tinklalapis „Antimaidan Odesa 2014 – Odesos judėjimas prieš neofašizmą ir maidanininkus“ buvo sukurtas balandžio pradžioje.

Sprendžiant iš Rusijos propagandos veiksmų, pritrūkus „realių įvykių“, yra dirbtinai sufabrikuojamos naujienos. Šio vieno tinklalapio užtenka suformuoti nuomonę, kad Rytų Ukrainos regionai, vienas po kito „skelbia nepriklausomybę“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų