REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Vyriausybė šiandien patvirtino Valstybinį atliekų tvarkymo 2014-2020 m. planą, kuriuo nustatė šio laikotarpio atliekų tvarkymo strateginius tikslus, uždavinius ir priemones jiems pasiekti, taip pat valstybines ir savivaldybėms skirtas atliekų tvarkymo užduotis, nacionalinės ir ES paramos kryptis.

REKLAMA
REKLAMA

2014-2020 metais bus tęsiama 2000-aisiais pradėta atliekų tvarkymo politika ir atliekų tvarkymo infrastruktūros plėtra. Bus siekiama, kad sąvartynuose šalinamos komunalinės biologiškai skaidžios atliekos iki 2020 m. sudarytų ne daugiau kaip 35 proc. 2000 m. susidariusio biologiškai skaidžių komunalinių atliekų kiekio. Taip pat planuojama iki 2016 m. perdirbti ar kitaip panaudoti ne mažiau kaip 45 proc. komunalinių atliekų, o iki 2020 m. – ne mažiau kaip 65 proc.

REKLAMA

Numatoma iki 2020 m. mažiausiai 50 proc. komunalinių atliekų sraute esančių popieriaus ir kartono, metalų, plastikų ir stiklo atliekų paruošti naudoti pakartotinai ir perdirbti. Visi atliekų tvarkymo veikloje dalyvaujantys subjektai – valstybinio, regioninio ir savivaldybių reguliavimo, planavimo, organizavimo, kontrolės įstaigos, gamybos ir prekybos įmonės, gamintojai ir importuotojai, atliekų turėtojai ir tvarkytojai – privalės laikytis nustatytų atliekų prevencijos ir tvarkymo prioritetų. Tarp šių prioritetų – paruošimas naudoti pakartotinai, perdirbimas, kitoks naudojimas, (pavyzdžiui, energijai gauti). Šalinimui skirta paskutinė vieta prioritetų eilėje.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų