REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Popierinė knyga miršta, skaitančiųjų nuolatos vis mažėja”, – sako kritikai. Ar jie besąlygiškai teisūs? Praėjusią savaitę vykusioje konferencijoje „Login 2014“ Andrius Tapinas, Aurimas Mikalauskas, Tomas Mitkus ir Algirdas Stonys pristatė savo receptą, kaip, pasitelkiant naujausias technologijas, galima knygai įpūsti naujos energijos.

REKLAMA
REKLAMA

„Pagrindinis mūsų tikslas yra skaitymą padaryti pramoga, kad ypatingai jaunieji skaitytojai atrastų skaitymo malonumą“, - konferencijoje kalbėjo populiariausia metų knyga išrinkto romano „Vilko valanda“ autorius Andrius Tapinas. Diskusijoje pristatyti įvairiose žiniasklaidos terpėse adaptuotos „Vilko valandos“ versijos turėtų sudominti nuo knygoms laiko niekad nerandančiųjų iki animacijos mėgėjų.

REKLAMA

Aurimas Mikalauskas platformą „Audioteka.lt“ sukūrė prieš pusantrų metų. Tai apima tiek programėles išmaniesiems telefonams, tiek svetainę, kartu leidžiančius atsisiųsti bei čia ir dabar klausytis lietuviškų audioknygų.

„Įgarsinti Andriaus Tapino „Vilko valandą“ buvo nepaprastai įdomu ir džiaugiuosi galėjęs prie to prisidėti“, - konferencijoje kalbėjo A. Mikalauskas.

„Stiudio Mitkus“ vyr. dailininkas Tomas Mitkus pristatė dar du pagal romaną šiuo metu rengiamus projektus. Komiksų knyga „Vilko valanda: nepapasakotos istorijos“ turėtų pasirodyti jau per artėjančias Kalėdas, taip pat intensyviai kuriamas ir pagal romaną sukurtas animacinis filmas „Akmens ir garo miestai“.

REKLAMA
REKLAMA

„Didžiausias darbas, pradedant kurti tiek komiksą, tiek animaciją pradžioje tekstą paversti scenarijumi, o tada jau galima pradėti pereiti prie kiekvieno personažo kūrimo“, - kalbėjo T. Mitkus.

Konferencijos dalyviai diskusijos metu turėjo galimybę išvysti, kaip komikse ir animacijoje atrodys keli pagrindiniai knygos personažai.

„Animatoriai yra kaip daktarai – kaip nėra universalaus vieno daktaro, taip pat yra ir su animatoriais. Kiekvienam akcentui reikalingas atskiras žmogus, jei norima profesionalaus rezultato“, - kūrybos niuansais dalinosi T. Mitkus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Konferencijoje pristatyta ir interaktyvi angliška „Vilko valandos“ versija, kuri jau dabar yra prieinama „iTunes“ vartotojams. Gegužę lietuvišką interaktyvią romano versiją galės įsigyti ir „Android“ operacinės sistemos vartotojai. Interaktyvi knyga papildyta daugiau nei 40 įvairios multimedijos formų – nuo 3D modelių iki romane dažnai minimo laikraščio „Vilniaus teisybė“ numerių.

Laura Juozaitytė / Ekonomika.lt

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų