REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Projekto „Į vaikų namus – su knyga“ globėja Socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė kartu su žinomais Lietuvos žmonėmis pabeldė į globos namuose augančių vaikų širdis. Globos namų auklėtiniams tik iš televizijų ekranų ir žurnalų viršelių pažįstami žmonės be artimųjų meilės augantiems vaikams atvežė ne tik lauktuvių, bet ir skaitė eiles, sekė pasakas, dainavo ir žaidė su jais.

REKLAMA
REKLAMA

Tęsiantis akcijos „Į vaikų globos namus – su knyga!“ renginiams balandžio 15 d. 50 vaikų, augančių vaikų laikinosios globos namuose „Atsigręžk į vaikus“ bei Vilniaus Visų Šventųjų parapijos vaikų laikinosios globos namuose, turėjo galimybę interaktyviai ir turiningai praleisti laiką Geležinkelių muziejuje. Čia žinomi Lietuvos žmonės eilėmis, pasakomis ir dainomis stengėsi sušildyti mažąsias jų širdis.

REKLAMA

Akcijos globėja Socialinės apsaugos ir darbo ministrė A. Pabedinskienė su vaikais bendravo „Nuotaikingojoje eilėraščių pievelėje“. Ministrė skaitė Janinos Degutytės ir Martyno Vainilaičio eiles apie pavasarį, gamtos atgimimą ir naujojo gamtos ciklo pradžią, o iniciatyvos „Visa Lietuva skaito vaikams“ ambasadorė Loreta Sungailienė minė pavasariškas mįsles.

Ministrė džiaugėsi galėdama prisidėti prie tokios prasmingos akcijos ir kartu su mažaisiais poezijos gerbėjais pasidalinti savo mėgstamų autorių eilėmis. „Globos namuose augantiems vaikams reikalinga ne tik materialinė parama, bet ir individualus dėmesys, rūpestis bei šiltas bendravimas. Skaitant balsu vaikus galima ugdyti, suteikti jiems reikalingą moralinę ir emocinę paramą“, – teigė A. Pabedinskienė.

REKLAMA
REKLAMA

Renginyje taip pat dalyvavo, su vaikais žaidė ir bendravo dainininkės Evelina Basevičiūtė (Eva) ir Rūta Lukoševičiūtė, aktorė Redita Dominaitytė bei Visų Šventųjų parapijos klebonas Vytautas Rapalis. Renginį vedė L. Sungailienė ir aktorius Vaidas Lengvinas.

Be interaktyvios muzikinės ir skaitymo balsu programos, globos namų auklėtiniai taip pat turėjo galimybę pasivaikščioti po Geležinkelių muziejų ir susipažinti su čia sukauptais įspūdingais eksponatais. Atsisveikinant jiems buvo įteikta knygų, saldumynų.

Skaitymo balsu šventė – vienas iš Valstybės vaiko teisių apsaugos tarnybos prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos kartu su „Mažojo princo fondu“, įgyvendinančiu iniciatyvą „Visa Lietuva skaito vaikams“, ir AB „Lietuvos geležinkeliai“ vykdomo šalyje socialinio projekto „Į vaikų globos namus – su knyga!“ renginių. Projektas, kurio globėja yra A. Pabedinskienė, prasidėjęs balandžio 2 d., Tarptautinę vaikų knygos dieną, tęsis iki birželio mėnesio pradžios. Numatomas jau trejus metus vykstančio projekto baigiamasis renginys – Pasakų personažų paradas ir skaitymo balsu vaikams maratonas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų