REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien Europos Parlamentas (EP) teigiamai balsavo dėl Bankų Sąjungos bendro pertvarkymo mechanizmo teisės aktų rinkinio.

REKLAMA
REKLAMA

EP taip pat patvirtintos naujosios bankų pertvarkos ir indėlių iki 100.000 EUR garantijų taisyklės, dėl kurių sutarimą su Europos Parlamentu Taryba pasiekė Lietuvos pirmininkavimo metu.

REKLAMA

„Šiandienos Europos Parlamento balsavimas užbaigė vieno kertinių bankų sąjungos ramsčių – bendro pertvarkymo mechanizmo kūrimą. Džiaugiuosi, kad Lietuva taip pat reikšmingai prisidėjo prie šio darbo suformuodama bendrą poziciją šiuo klausimu Taryboje savo pirmininkavimo metu. Nauji teisės aktai užtikrins, kad sprendžiant bankų problemas bus pasitelkiamos pačių bankų, o ne mokesčių mokėtojų lėšos – tai rodo, kad globalios finansų krizės pamokos Europoje buvo išmoktos“, – teigia Lietuvos finansų ministras Rimantas Šadžius.

Numatoma, kad bankų sąjungos principus įteisinanti Bankų gaivinimo ir pertvarkymo direktyva įsigalios nuo 2015 m., o nuo 2016 m. pradės veikti bendrasis bankų pertvarkos mechanizmas bei bus pradėtas kaupti bankų gelbėjimo fondas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų