REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Baku (Azerbaidžano Respublika) viešinčią vidaus reikalų ministro Dailio Alfonso Barakausko delegaciją vakar priėmė Azerbaidžano Respublikos Prezidentas Ilhamas Alijevas. Vėliau įvyko susitikimai su Azerbaidžano Respublikos vidaus reikalų ministru Ramilu Usubovu ir Azerbaidžano Respublikos nepaprastųjų situacijų ministru Kamaladdinu Heydarovu.

REKLAMA
REKLAMA

Į ministro D. A. Barakausko vadovaujamą delegaciją įtraukti Valstybės sienos apsaugos tarnybos prie VRM vadas Vainius Butinas, Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento prie VRM direktorius Remigijus Baniulis ir Vadovybės apsaugos departamento prie VRM direktorius Rymantas Mockevičius.

REKLAMA

Susitikimų metu buvo aptartas platus dvišalio bendradarbiavimo vidaus reikalų srityje ratas. Šalys aptarė šiemet numatomą pasirašyti readmisijos tarp Azerbaidžano Respublikos ir Europos Sąjungos sutartį. Taip pat pokalbiuose buvo paliesti ES ir Azerbaidžano partnerystės judumo srityje, dėl kurios 2013 m. Briuselyje buvo pasirašyta Bendra deklaracija, plėtros klausimai.

Susitikimuose buvo aptartos bendradarbiavimo perspektyvos vidaus reikalų sistemų institucijų lygmenyje. Antai Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas prie VRM planuoja plėtoti bendradarbiavimą su Azerbaidžano kolegomis mokymų ir pratybų, rizikos vertinimo, prevencijos ir reagavimo į ekstremalias situacijas srityse bei teikti ekspertų pagalbą civilinei saugai tobulinti.

REKLAMA
REKLAMA

Policijos departamentas su Azerbaidžano teisėsaugos institucijomis bendradarbiauja Interpolo kanalais – dažniausiai keičiamasi informacija apie ieškomus, įtariamus asmenis, dėl kurių atliekamas tyrimas, ieškomas transporto priemones. Numatoma toliau plėtoti policijos struktūrų bendradarbiavimą Rytų partnerystės formate. Lietuva kartu su Lenkija, Vokietija, Prancūzija, Suomija ir Švedija dalyvauja Europos Komisijos įgyvendinamoje programoje „Euroeast police“, pagal kurią numatomas policijos struktūrų bendradarbiavimo stiprinimas partnerystės ir pagalbos bei mokymo srityse. Taip pat aptarti Valstybės sienos apsaugos tarnybos prie VRM bei Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos prie VRM bendradarbiavimo su atitinkamomis Azerbaidžano institucijomis klausimai.

Vakar Lietuvos delegacija taip pat susipažino su Nepaprastųjų situacijų ministerijos civilinės gynybos ir ypatingos rizikos gelbėjimo darbų tarnybomis, jų organizacine struktūra bei veikla. Šiandien Lietuvos pareigūnai lankysis Nepaprastųjų situacijų ministerijos akademijoje bei viename iš Baku priešgaisrinės apsaugos padalinių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų