REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vykintas Pugačiauskas, LRT televizijos naujienų tarnyba, LRT.lt

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas telefonu Jungtinių Valstijų prezidentui Barackui Obamai paneigė, kad Maskva remia ginkluotus separatistus, kurie užėmė valdžios pastatus mažiausiai dešimtyje Rytų Ukrainos miestų.

REKLAMA
REKLAMA

Kremlius pranešė, kad V. Putinas taip pat paragino Baltuosius rūmus padaryti viską, kad Kijevo valdžia nenaudotų jėgos ir išvengtų skerdynių – esą taikūs gyventojai lieja susikaupusį pyktį.

REKLAMA

Jungtinių Valstijų prezidentas sako, kad Maskvos neišvengiamai laukia papildomos sankcijos, jei ji nenutrauks savo veiksmų Ukrainoje. Amerikos prezidentas išreiškė gilų susirūpinimą dėl Rusijos vyriausybės veiksmų, remiant prorusiškus separatistus, kurie destabilizuoja padėtį Ukrainoje. Tuo metu Vladimiras Putinas tai paneigė.

Pasak V. Putino, įvykiai Ukrainos rytuose yra reakcija į Kijevo valdžios nenorą ir nesugebėjimą atsižvelgti į rusakalbių gyventojų interesus.

REKLAMA
REKLAMA

Ginkluoti pastatų grobikai, remiami aktyvesnių vietos gyventojų, antradienio naktį toliau tvirtino pozicijas. Laikinasis Ukrainos prezidentas išvakarėse atleido už antiteroristinę operaciją atsakingą saugumo vadą ir pranešė, kad ultimatumas galioja. Laikinasis gynybos ministras pranešė, kad negali pasitelkti kai kurių dalinių iš Rytų Ukrainos, nes juos užblokavę civiliai.

Vienas iš separatistų lyderių Donecke po pasitarimo užgrobtame administracijos pastate paskelbė, kad bus siekiama užimti strateginius objektus visoje Donecko srityje, kur gyvena dešimtadalis Ukrainos gyventojų. Europos Sąjunga pirmadienį vakare sutarė, kad bus plečiamas sąrašas Rusijos piliečių, kuriems taikomos vizų sankcijos ir bankų sąskaitų įšaldymas, bet dar nesutarė dėl konkrečių pavardžių. Griežtesnes sankcijas Europos Sąjunga atidėjo, laukdama ketvirtadienį galimų keturšalių derybų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų