REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuo šiol kelią rodys išmanieji batai

Užmirškite žemėlapį!

Beviltiškas spoksojimas į žemėlapį ar išmaniojo telefono ekraną pasiklydus netrukus taps praeitimi – išmanioji avalynė visada informuos, kuriuo keliu turite pasukti.

REKLAMA
REKLAMA

„Bluetooth“ ryšiu šie batai prisijungia prie jūsų mobiliojo telefono padėties nustatymo sistemos ir sudaro maršrutą, kurio turite laikytis. Prireikus pasukti į kairę ar dešinę bei keisti kryptį atitinkamame bate pajusite vibraciją.

REKLAMA

Šis unikalus išradimas skaičiuoja, kiek padarėte žingsnių ir sudeginote kalorijų. Taip pat juos mūvėdami būsite apsaugoti nuo telefono pametimo, nes staiga nuo jo atsilikus būsite įspėti. Galiausiai naujieji batai praneš kai keliausite pro žymų objektą.

„Lechal“ technologija jau paruošta įdiegti į raudonos spalvos batus arba vidpadį, kuris gali būti pritaikytas bet kuriam kitam apavui. Abu kainuos apie 250 litų. Rinkoje šie batai pasirodys jau birželį, bet kompanija „Ducere Technologies“ jau priėmė daugiau kaip 3000 išankstinių užsakymų.

REKLAMA
REKLAMA

Šio išradimo autoriai Krispianas Lawrence ir Anirudh Sharma iš Indijos teigia, kad tai veikia dėl paties žmogaus instinktų, nes, pavyzdžiui, kažkam patapšnojus per kairį petį, mes intuityviai atsisukame į tą pusę.

„Jų valdymas paremtas avinčiojo gestais ir pirštų spragsėjimu, nes batuose esantys jutikliai reaguoja į judesius bei garsą. Taip pat galite nusistatyti, kiek kalorijų norite sudeginti ir tam jie sudarys idealų maršrutą“ – aiškina Lawrence. Jis priduria, kad šie batai prisidės ir prie kelių eismo saugumo gerinimo, nes vairuojant, pavyzdžiu, motociklą nereikės žvilgčioti į telefono ekraną. Taip pat tai gali pagelbėti silpnaregiams.

Nepaisant visų privalumų ši technologija sulaukė ir nemažai kritikos iš žemėlapių bei kompaso gerbėjų pusės. Esą „Lechal“ batai leis žmonėms galutinai užmiršti, kaip naudotis šiomis tradicinėmis orientavimosi erdvėje priemonėmis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų