REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Savaitgalį Palangoje šventiškai atidaryta nauja universali sporto salė, talpinanti daugiau kaip 1000 žiūrovų ir keletą skirtingų sporto šakų. Bendromis valstybės investicijų programos, Europos Sąjungos paramos bei savivaldybės lėšomis per 1,5 metų pastatytas objektas bus atviras ir profesionaliems sportininkams, ir mėgėjams, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Pusė objekto vertės padengta iš Valstybės investicijų programos – Kūno kultūros ir sporto departamentas skyrė 7,4 mln. litų. Dar 1,8 mln. litų iš šios programos numatyta šalia naujos salės esančio stadiono renovacijai, kurią planuojama įgyvendinti iki šių metų pabaigos. Viso projekto vertė siekia apie 15 mln. litų – likusi lėšų dalis gauta iš ES paramos Europos partnerystės ir kaimynystės priemonės Lietuvos, Lenkijos ir Rusijos bendradarbiavimo per sieną programos, taip pat prisidėjo Palangos miesto savivaldybė.

REKLAMA

Atidaryme dalyvavo Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius, Kūno kultūros ir sporto departamento generalinis direktorius Klemensas Rimšelis, Lietuvos sporto organizacijų vadovai, miestų merai. Ministras Pirmininkas pasveikino ir padėkojo prisidėjusiems prie šio svarbaus objekto statybos bei padovanojo atminimo lentelę: „Šis sporto kompleksas pastatytas tiems, kas kuria tobulą žmogų, ieško dvasios ir kūno harmonijos, kas siekia pergalės garbingoje kovoje, kas savo meistriškumu ir talentu garsina mūsų Lietuvą.“

REKLAMA
REKLAMA

Pasak Palangos miesto mero Šarūno Vaitkaus, galimybe treniruotis naujajame pastate jau dabar domisi garsios kitų šalių nacionalinės rinktinės, nes dabar prie palankių kurorto sąlygų prisideda ir patogi infrastruktūra, dėl kurios trūkumo anksčiau sportininkams tekdavo važinėti į Klaipėdą.

Universali sporto salė pirmiausia buvo išbandyta Lietuvos krepšininkų – čia savaitgalį vyko Nacionalinės krepšinio lygos pusfinalio ir finalo rungtynės.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų