REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dalijamės naujausiu Beatos tinklaraščio įrašu:

Dalijamės naujausiu Beatos tinklaraščio įrašu:

REKLAMA

Na ką gi, mielieji, Velykos jau ant nosies, galima sakyti, tai kviečiu pasiraitoti rankoves. Praėjusią savaitę jums jau užsiminiau, kad praėjusiais metais žinių sėmiausi iš liaudies, kai etnologė ir marginimo meistrė mane ir jus mokė ,kaip marginti vašku, šiais metais dažysiu kiaušinius naturaliai.

REKLAMA
REKLAMA

Tai štai kokie to natūralaus dažymo rezultatai bei iš eksperimentų cecho gimę patarimai jums.

Kiaušinius dažyti natūraliai yra brangesnis pasirinkimas nei maistiniais dažais – ir laiko, ir išlaidų prasme, nes reikia bent kelių skirtingų komponentų, juos paruošti ir dar kantrybės būsimą margutį išlaikyti juose pernakt, o po to – kol apdžius. Tačiau atradimo (būsimų spalvų) džiaugsmas ir jaudulys tikrai atpirks pastangas, o nulupus margutį nemalonių pojūčių neskatins spalvotas baltymas.

REKLAMA

Kaip dažyti

Kiaušinius galima išvirti kartu su dažančiais priedais ir palikti virale pernakt. Šiuo atveju spalva bus sodresnė, tačiau kiaušiniai – greičiausiai pervirę. Kiaušinius galima išvirti atskirai ir įmerkti šiltus į dažančią masę. Pastaruoju atveju kiaušiniai nebus pervirę. Šiek tiek paaukosite spalvą, bet atiduosite duoklę skoniui – minkštam ir kokybiškai išvirtam kiaušiniui.

Daugiau skaitykite: http://www.beatosvirtuve.lt/blog/beata/kiausiniu-dazymas/

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų