REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien „NAND Flash“ kaupiklių kainos sumažėjo iki 40 amerikietiškų centų už 1 GB, nors dar visai neseniai vartotojai džiaugėsi, kad buvo įveikta psichologinė riba „1 doleris už 1 GB“. Įdomu tai, kad kompanijos „Samsung“ duomenų saugojimo įrenginių padalinio vadovė Sun Spornraft tiki, jog kainos dar turi kur mažėti, praneša „ComputeBase“.

REKLAMA
REKLAMA

„Samsung“ atstovė mano, kad SSD kainų mažėjimas susijęs su didele šio tipo duomenų kaupiklių paklausa. Ir nors SSD rinka pagal pardavimų apimtis dar negali prilygti klasikinių kietųjų diskų (HDD) rinkai, „Samsung“ mano, jog „NAND Flash“ kaupikliai jau tapo masiniu produktu. Taigi, kainų mažėjimas – tai rinkos reakcija į vartotojų poreikį.

REKLAMA

Kartu korėjiečių gamintojas užsiminė, kad kainų stabilizacijos laukti nereikėtų, taigi anksčiau stebėtos tendencijos tęsis. Kainų mažėjimą lems ir technologinis progresas bei standartinių kaupiklių talpos augimas.

Šiandien „Samsung“ taip pat ir kiti gamintojai aktyviai dirba prie 3D-NAND mikroschemų, kuriose atminties elementai turi vertikalią struktūrą. Tokių mikroschemų talpa gali siekti 1 TB, kai tuo tarpu šiandien įprasta matyti 128 GB ar net mažesnės talpos gaminius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų