REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Oficialaus vizito į Švediją išvykusi Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė atidarė dvišalį Lietuvos ir Švedijos verslo forumą.

Oficialaus vizito į Švediją išvykusi Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė atidarė dvišalį Lietuvos ir Švedijos verslo forumą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šalies vadovė pabrėžė, jog Lietuvą su Švedija sieja ne tik stiprūs politiniai ryšiai, bet ir labai sėkmingas ekonominis bendradarbiavimas. Vis daugiau lietuviškų įmonių ieško verslo galimybių Švedijoje. Ši šalis yra didžiausia užsienio investuotoja ir darbdavė Lietuvoje.

REKLAMA

„Ekonominis bendradarbiavimas su Skandinavijos valstybėmis ir ypač Švedija šiandien yra kaip niekad aktualus. Rizikingos Rytų rinkos verčia Lietuvos verslininkus vis labiau orientuotis į Vakarus, išnaudoti jų teikiamą ekonominį potencialą, ieškoti patikimų ir civilizuotų verslo partnerių, kurie gerbtų tarptautines sutartis ir įsipareigojimus. Švedija visados buvo atsakingo, skaidraus ir sąžiningo verslo pavyzdys. Džiaugiuosi, jog

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos ekonominiai ryšiai su Švedija nuolatos auga ir stiprėja", - sakė Prezidentė. Pagal tiesiogines užsienio investicijas Švedija užima pirmą vietą. Praėjusiais metais tiesioginės švedų verslo investicijos Lietuvoje siekė 10 milijardų litų. Tai dvigubai daugiau palyginti su Lenkija ir Vokietija, kurios užima antrą ir trečią vietas. Lietuvoje įsteigtos Švedijos įmonės yra sukūrusios daugiau nei 11 tūkstančių darbo vietų.

Švedų įmonės ne tik daug investuoja ir kuria naujas darbo vietas Lietuvoje, bet kartu ir diegia skandinavišką verslo kultūrą, kuri reiškia pagarbius darbdavio ir darbuotojo santykius, sąžiningumą ir netoleranciją korupcijai, atsakingą požiūrį į supančią aplinką ir visuomenės interesus. Pasak Prezidentės, skandinaviškas požiūris į verslą, ekonominę gerovę yra artimas Lietuvos žmonėms. Net 62 procentai lietuvių mano, jog Lietuva turi lygiuotis į Šiaurės valstybes.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šalies vadovės teigimu, Lietuvos ir Švedijos bendrovės yra sukūrusios efektyvias paklausos ir pasiūlos grandines metalo ir medienos, chemijos ir elektronikos, tekstilės, statybos ir kituose sektoriuose. Švedijos įmonės taip pat daug prisidėjo prie finansų ir telekomunikacijų pramonės pertvarkymo Lietuvoje, o Lietuva yra penkta pagal dydį tiekėja „Ikea" tinklui visame pasaulyje.

Pasak Prezidentės, Baltijos ir Šiaurės šalys yra vienas sparčiausiai augančių ir ekonomiškai sėkmingiausių regionų Europoje. Todėl didelis bendradarbiavimo potencialas glūdi informacinių ir komunikacijos technologijų, biotechnologijų, gamtos mokslų bei aukštą pridėtinę vertę sukuriančios gamybos srityse.

Stokholme Prezidentė dvišalius santykius ir aktualius regiono klausimus aptars su Švedijos Karaliumi Karlu XVI Gustavu ir Ministru Pirmininku Fredriku Reinfeldtu. Vizito metu bus pasirašyta Lietuvos ir Švedijos jūros sienos sutartis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų