REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Atšilus orams, miestus ir gatves užplūdo būriai bėgimo entuziastų. Nesenai buvęs madingu užsiėmimu, dabar bėgimas tapo daugelio žmonių aistra ir gyvenimo būdu. Pasirinkę šią sporto sritį, kiekvienas pradedantysis turi pasirūpinti pagrindiniu šio sporto „įrankiu“ – bėgimo bateliais, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Antrus metus organizuojamo, Kauno maratono vadovas ir profesionalus bėgikas Algirdas Pukis džiaugiasi, kad su kiekvienais metais atėjus pavasariui vis daugiau žmonių atranda bėgimo malonumą. Paklaustas apie patarimus pradedantiesiems, profesionalus bėgikas išskiria bėgimo batelių svarbą: „Kauno maratone, neteko matyti bėgiko bėgančio ne su tam skirtais batais. Tai tikrai yra pagrindinis kiekvieno bėgiko „įrankis" - be jo nei iš vietos“, - teigia profesionalus bėgikas.

REKLAMA

Šiemet visiems Kauno maratono dalyviams ir svečiams bus sudaryta galimybė išsiaiškinti, kokie bėgimo bateliai jiems yra tinkamiausi. Renginio vietoje dirbs vieno lyderiaujančių pasaulyje bėgimo batelių gamintojo „adidas“ specialistai, kurie atliks dinaminius pėdos tyrimus ir pagal juos parinks bėgimo batelius. Šiemet ši kompanija pristatė naujus bėgimo batelius Supernova Glide BOOST™.

Šie bėgimo bateliai pasižymi nauja amortizavimo sistema BOOST su specialiomis putomis, kurios neįtikėtinai veikia esant tiek žemai, tiek aukštai oro temperatūrai. Minėta puta yra tris kartus atsparesnė temperatūrai nei standartinė medžiaga – todėl suteikia bėgimui tolygumo. Naujieji „adidas“ bėgimo bateliai užtikrina, kad judesiai būtų natūralūs, ir suteikia atramą ten, kur jos reikia. Visos pėdos stabilumą užtikrinanti sukimosi sistema leidžia bėgiko kulnui ir priekinei pėdos daliai judėti natūraliai, o vidurinei pėdos daliai išlikti lanksčiai ir stabiliai. Idealų sukibimą bet kokiomis oro sąlygomis suteikia aukštos kokybės Continental™ gumos išorinis padas.

REKLAMA
REKLAMA

„Viena pagrindinių šiuolaikinių batelių funkcijų ir yra gerai apsaugoti mūsų sąnarius, stuburą ir kitas jautrias vietas nuo kietos dangos, kuria paprastai mieste bėgioja daugelis bėgikų. Gera amortizacija užtikrina tai, kad net ir bėgant ilgas distancijas jūsų kūnas nepatirs didelio šoko,“ – bėgimo batelių privalumus A. Pukis.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų