REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Dalia Grybauskaitė ir Artūras Zuokas yra turtingiausi tarp kandidatų į Lietuvos prezidentus. Tai paaiškėjo iš Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) paskelbtų kandidatų turto ir pajamų deklaracijų.

REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus meras A. Zuokas turi turto už beveik 420 tūkst. litų ir beveik 4,4 mln. litų vertų vertybinių popierių, meno kūrinių ar juvelyrinių dirbinių. Jo piniginės lėšos siekia 576 tūkst. litų, politikas yra gavęs beveik 1,5 mln. litų paskolą ir pats suteikęs per 1,3 mln. litų paskolą. Jo pajamos pernai sudarė daugiau kaip 540 tūkst. litų, o sumokėtas GPM – beveik 24 tūkst. litų.

REKLAMA

Prezidentė D. Grybauskaitė turi turto už beveik 429 tūkst. litų bei vertybinių popierių, meno kūrinių ar juvelyrinių dirbinių, vertų 1 mln. 207,5 tūkst. litų. Jos santaupos siekia daugiau kaip 814 tūkst. litų. Pernai ji gavo daugiau kaip 388 tūkst. litų pajamų ir sumokėjo 44,5 tūkst. litų gyventojų pajamų mokesčio (GPM).

Europarlamentaras socialdemokratas Z.Balčytis turi privalomo registruoti turto už daugiau kaip 657 tūkst. litų ir 487 tūkst. litų piniginių lėšų. Politikas taip pat turi beveik 305 tūkst. litų paskolą. Pernai jis deklaruoja gavęs beveik 330 tūkst. litų.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos kandidatas Ignalinos meras B.Ropė deklaruoja 200 tūkst. litų vertės turtą, 600 litų vertės vertybinius popierius, meno kūrinius ar juvelyrinius dirbinius ir 201 tūkst. litų santaupų. Politikas taip pat turi beveik 285 tūkst. litų dydžio paskolą. Pernai jis gavo beveik 80 tūkst. litų pajamų ir sumokėjo apie 8 tūkst. litų GPM.

Europarlamentaro Lenkų rinkimų akcijos kandidato V.Tomaševskio turto vertė siekia 287 tūkst. litų, o piniginės lėšos – daugiau kaip 360 tūkst. litų. Pernai jis gavo beveik 330 tūkst. litų pajamų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Darbietis“ Seimo narys Artūras Paulauskas deklaruoja turįs turto už daugiau kaip 186 tūkst. litų bei vertybinių popierių, meno kūrinių ar juvelyrinių dirbinių už kiek daugiau nei 310 tūkst. litų. Taip pat kandidatas turi daugiau nei 430 tūkst. litų santaupų ir deklaruoja gavęs daugiau nei 126 tūkst. litų pajamų bei sumokėjęs beveik 16 tūkst. litų GPM.

Seimo nario Naglio Puteikio turtas įvertintas per 393 tūkst. litų, jis turi kiek daugiau nei 14 tūkst. litų vertės vertybinių popierių, meno kūrinių ar juvelyrinių dirbinių ir beveik 18 tūkst. litų piniginių lėšų bei yra suteikęs daugiau kaip 14 tūkst. litų paskolą. Pernai jis gavo daugiau kaip 97 tūkst. litų ir sumokėjo beveik 14 tūkst. litų GPM.

Prezidento rinkimai vyks gegužės 11 dieną.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų