REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kristina Karaliūtė-Stoliarovienė - viena iš garsių Lietuvos kūno fitneso ir bikinio rungties atstovių – girlsfitness.lt pasakoja apie savo laimėjimus, treniruotes, dietą ir kūno grožį.

REKLAMA
REKLAMA

Kodėl pasirinkote būtent fitneso bikini kategoriją?

Bikini fitneso kategorija Lietuvoje atsirado 2011 metais, iki to laiko dalyvavau kūno fitneso kategorijoje. Pasirinkau bikini fitnesą, nes čia reikalingos ne tokios didelės raumenų apimtys, taip pat savęs pateikimas scenoje yra kitoks.

REKLAMA

Papasakokite apie savo sporto pradžią.

Nuo 1997 metų lankiau orientavimosi sportą, tačiau 2004 metais pradėjau sportuoti sporto klube, varžybose pirmą kartą sudalyvavau 2005 metais. Atradau užsiėmimą, kuris man patinka.

Koks didžiausias Jūsų pasiekimas?

2006 metų Pasaulio jaunimo čempinate bronzos medalis kūno fitneso kategorijoje ir 2012 metų Pasaulio moterų čempionate bronzos medalis bikini fitneso kategorijoje.

Kaip dažnai treniruojatės varžybiniu ir nevaržybiniu periodu?

Nevaržybiniu laikotarpiu sportuoju 3-4 kartus per savaitę, o varžybiniu – 4 kartus per savaitę ir 1 kartą per savaitę atlieku kardio pratimus, paprastai tai būna bėgimas apie 20-30 min.

REKLAMA
REKLAMA

Kurią kūno vietą labiausiai mėgstate treniruoti?

Neturiu mėgstamų ar nemėgstamų treniruočių, kad pasiektum norimą rezultatą, reikalinga visuma, todėl negalėčiau nieko išskirti.

Papasakokite apie savo dietą varžybų metu. Skaičiuojate kalorijas ar angliavandenių, baltymų skaičių?

Skaičiuoju angliavandenių, riebalų ir baltymų kiekį. Žinoma, atsisakau saldumynų, miltinių ir bulvinių patiekalų. Labai mėgstu įvairias košes, riešutus ir vaisius. Valgau 6 kartus per dieną nedidelėmis porcijomis. Mano pasiruošimo laikotarpio valgiaraštis nuolat kinta, kadangi pažįstu savo kūną gana gerai, žinau kokį produktą kuriuo laiku galiu valgyti ir kada jo atsisakyti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ar sunku atsisakyti nesveiko maisto,saldumynų?

Saldumynus labai mėgstu, tačiau, jeigu jau pradedu ruoštis varžyboms, jų atsisakau. Tai nesukelia sunkumų, esu pripratus prie to. O dėl nesveiko maisto, tai vienintelis dalykas, kurį mėgstu, yra pica.

Ar vartojate maisto papildus? Jei taip, tai kokius?

Taip, vartoju. Šiuo metu tik žuvų taukus ir vitaminus, kadangi auginu 8 mėnesių dukrytę. O paprastai tiek varžybiniu laikotarpiu, tiek nevaržybiniu, vartoju amino rūgštis. Artėjant varžybų sezonui pradedu vartoti riebalų degintoją bei vitaminų kompleksą.

REKLAMA

Kas Jus motyvuoja?

Manau, kad šis sportas yra mano gyvenimo būdas. Tačiau žinoma, yra noras tobulėti, padaryti geresnę formą.

Gal turite mėgstamiausią sportininkę?

Nesakyčiau, kad ji yra mėgstamiausia mano sportininkė, tačiau man patinka kaip ji atrodo, kaip pateikia save scenoje. Tai brazilė Miss Bikini Olympia 2012 Nathalia Melo.

Ar kiekviena gali turėti tokį puikų kūną kaip Jūsų?

Visi žmonės yra skirtingi, todėl manau, nereikia siekti turėti kažką tokio pat, ką turi kitas, be to, ne visoms ši sporto šaka patinka, ne visoms ir ne visiems tai yra gražu. Manau, svarbiausia yra jaustis gerai ir būti sveikiems. O sportas yra įrankis, kuris padeda to pasiekti.

REKLAMA

Koks būtų Jūsų patarimas pradedančioms sportuoti?

Pirmiausia, eikite sportuoti dėl to, kad norite, o esant tam tikroms aplinkybėms (sveikatos problemoms) ir todėl kad reikia. Be to, sportas padeda ne tik gerai jaustis fiziškai, bet pagerėja ir emocinė būsena.

Kokie Jūsų ateities planai susiję su sportu?

Kadangi paskutinį kartą varžybose dalyvavau 2012 metų rudenį, galbūt pavyks sudalyvauti dar šiais metais, bent jau aš taip tikiuosi, o kaip bus, matysim.

Interviu paruošė: Anastasija Sidorevič

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų