REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Balandžio 16 – 26 d. „Domus galerija“ kviečia į ketvirtąją didžiausią lietuvių dailės parodą „Menas namams“. Joje meno kūrinius eksponuos 110 menininkų iš visos Lietuvos: tapytojų, grafikų, skulptorių, juvelyrų, tekstilininkų, vitražo kūrėjų. Šiais metais parodą papildė ir septynių fotografijos menininkų darbai.

Balandžio 16 – 26 d. „Domus galerija“ kviečia į ketvirtąją didžiausią lietuvių dailės parodą „Menas namams“. Joje meno kūrinius eksponuos 110 menininkų iš visos Lietuvos: tapytojų, grafikų, skulptorių, juvelyrų, tekstilininkų, vitražo kūrėjų. Šiais metais parodą papildė ir septynių fotografijos menininkų darbai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Ketvirtus metus iš eilės parodoje „Menas namams“ naujausius savo kūrinius eksponuos žymūs, pripažinti šalies menininkai, o taip pat – kūrybingas jaunimas. Ši paroda – tai unikali galimybė pamatyti įvairių kartų Lietuvos kūrėjų darbus po vienu stogu. Šiais metais paroda išskirtinai turtinga: pavyko prisikviesti skirtingų sričių, skirtingų stilistikų menininkus. Kūrinių įvairovė taip pat labai plati, tad kiekvienas parodos lankytojas galės rasti ir tai, kas konkrečiam žiūrovui arčiausiai širdies, ir tai, kas tiktų kiekvieno namams, suteiktų jiems įsimintiną išskirtinumą“, – sakė „Menas namams“ parodos kuratorė, menotyrininkė Ramutė Rachlevičiūtė.

REKLAMA

Parodoje savo darbus eksponuos pripažinti Lietuvos tapytojai Rimas Zigmas Bičiūnas, Bronius Gražys, Paulius Juška, Vaidotas Žukas, Arūnas Žilys, keramikės Lida Kuzmienė, Jovita Laurušaitė – Navakienė, Gražina Švažienė; lėlių kūrėja Eglė Kvintienė ir kt. Naujausius savo darbus pristatys ir grafikai Kęstutis Grigaliūnas, Eglė Kuckaitė, Kristina Norvilaitė, Jūratė Rekevičiūtė, Laisvydė Šalčiūtė.

Pasak parodos kuratorės R. Rachlevičiūtės, parodoje „Menas namams“ pateikiama didžiulė įvairovė meno kūrinių. Paroda siekiama supažindinti žiūrovus su skirtingų kartų geriausių Lietuvos kūrėjų darbais, paskatinti atrasti savo dailininką, savo kūrinį, apžvelgti šiuolaikinę Lietuvos dailės raidą po vienu stogu – „Domus galerijoje“.

REKLAMA
REKLAMA

Keramikos ekspozicijoje – Nomedos Marčėnaitės darbai

„Šiais metais parodoje itin stipri ir turtinga keramikos ekspozicija. Savo darbus eksponuos Agnė Šemberaitė, Eglė Einikytė Narkevičienė, Kristina Ancutaitė, Jolanta Kvašytė, Rūta Šipalytė. Darbai labai skirtingi: vieni – elegantiški, rytietiškai minimalistiški, kiti atvirkščiai – spalvingai aktyvūs, emocingi, primena egzotiškose kelionėse patirtus įspūdžius; treti – santūrūs, monumentiški. Keramikos ekspozicija puikiai perteikia Lietuvos menininkų kūrybiškumą, fantazijos lakumą ir meninę išmonę“, – pasakojo R. Rachlevičiūtė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Parodoje „Menas namams“ naujausius savo kūrinius demonstruos ir laidų vedėja, menininkė Nomeda Marčėnaitė. „Jos darbai itin nuotaikingi, nepakartojami, – sakė menotyrininkė R. Rachlevičiūtė, – Jiems padaryti reikia itin daug laiko, susikaupimo ir pasiryžimo prasmingam kruopštumui. Nomedos darbai ne tik žaismingi, bet ir, amato prasme, meistriški“.

„Parodoje ketinu eksponuoti savo skulptūras, indus. Pasirodysiu nemažai niekur nedemonstruotų darbų. Vieni jų spalvingi ir emocionalūs, kiti – visiškai balti, lengvi. Mano kūriniai nevienodi, kaip ir žmogaus patirtys bei jausmai. Kiekvienas iš mano kūrinių itin dera interjere, gali aplinkai suteikti subtilumo arba atvirkščiai – tapti ryškia, dėmesį prikaustančia detale“, – sakė N. Marčėnaitė.

REKLAMA

Itin turtinga tekstilės menininkų ekspozicija

Pasak R. Rachlevičiūtės, Lietuvos tekstilės menininkus net sunku suskaičiuoti. „Lietuva tikrai turtinga garsių ir labai talentingų tekstilės menininkų. Parodoje turime naujausius tekstilininkių Danguolės Brogienės, Rasos Leonavičiūtės, Jūratės Petruškevičienės, Reginos Sipavičiūtės kūrinius. Jie prikausto dėmesį ryškumu, tapybiškumu, netradicinėmis meninėmis technikomis, įsimintinomis meninėmis detalėmis“, – pasakojo parodos kuratorė.

Ji priminė, kad garsių menininkų darbus bus galima išvysti ir juvelyrikos stenduose. Čia savo kūrinius pristatys Vytautas Matulionis, Kristina Dulevičiūtė, Vita Pukštaitė – Bružė ir kt.

Paroda „Menas namams“ vyks šių metų 16–26 d. interjero ir baldų prekybos centre „Domus galerija“. Visus eksponuojamus kūrinius bus galima įsigyti.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų