REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmadienį ryte Jonas Valančiūnas buvo sulaikytas policijos, jo automobilyje rasti alaus buteliai – šis incidentas sulaukė „Raptors“ komandos trenerio ir žaidėjų apgailestavimo, tačiau visi jie kaip vienas tvirtino – lietuvis protingas, padarys reikiamas išvadas ir daugiau karjeros sau negriaus, rašo „National Post“.

Kol kas lieka neaišku, kodėl 3,5 mln. JAV dolerių per metus algos gaunantis J. Valančiūnas negalėjo grįžti namo taksi, parvežti draugus, jei tokių buvo, o kitą dieną nuvykęs su taksi grįžti savo automobiliu. To „Raptors“ sirgaliai nesupranta – juk galima buvo viso to išvengti.

„Kaip jau sakiau, esu nusivylęs, – kalbėjo antradienį per treniruotę „Raptors“ strategas Dwane‘as Casey. – Tačiau Jonas yra mano. Mes jį mylime. Jis padarė klaidą, kaip ir bet kuris kitas jaunas žmogus kartą yra padaręs. Mes to netoleruojame. Ir klubo organizacija to netoleruoja. Taip nutinka. Dabar jam teks pereiti visą procesą.“

REKLAMA
REKLAMA

Neabejojama, kad J. Valančiūnui klubas taikys papildomas drausmės priemones. „Raptors“ prezidentas ir vadybininkas Masai Ujiri kalbėjo, kad NBA lyga laukia, kol bus įvykdytas teisinis procesas, tuomet pritaikys savo nuobaudas.

REKLAMA

Jei J. Valančiūnas bus pripažintas kaltu, lyga turėtų skirti jam dvejų rungtynių diskvalifikacinę bausmę. „Raptors“ galėtų pridėti dar vienerių rungtynių suspendavimo bausmę.

Antradienį per treniruotę J. Valančiūnas atsisakė kalbėti su žiniasklaida, motyvuodamas, kad dar nebuvo susitikęs su advokatu. Apžvalgininkai pripažįsta, kad lietuvis padarė kvailą sprendimą, tačiau jis yra protingas ir suvokia, kad kitas panašus nusižengimas gali turėti neigiamų padarinių jo karjerai.

„Jis sėdėjo mano kontoroje pirmadienį ir rankomis suėmęs galvą atsiprašinėjo, – kalbėjo M. Ujiri. – Jis padarė klaidą. Netoleruojame tokio elgesio, tačiau remiame savo žaidėją, jauną krepšininką. Galbūt tai ir mūsų organizacijos problema – turime labiau pasirūpinti savo žaidėjais.“

REKLAMA
REKLAMA

„Jis ką tik atsiprašė, – po treniruotės kalbėjo „Raptors“ gynėjas Kyle‘as Lowry. – Jis suklydo. Tikra nelaimė, kad tai nutiko tokiam geram vaikinui kaip JV (Jonui Valančiūnui – red. past.). Jam 21 metai ir jis iš to pasimokys. Esu tikras, kad daugiau to jis niekada nepakartos.“

J. Valančiūnas prieš teismą stos balandžio 22 dieną Kolingvude. Panašu, kad šis įvykis gerokai sukrėtė „Raptors“ klubą, kuris pirmą kartą per pastaruosius šešerius metus prasibrovė į NBA atkrintamąsias varžybas. Teigiama, kad vidurio puolėjui dar mažiausiai mėnesį teks atsiprašinėti.

„Toronto Star“ leidinys prisiminė 17 metų senumo istoriją, kai „Raptors“ puolėjas Marcusas Camby Konektikute buvo sustabdytas už tai, kad kirto draudžiančią tai daryti juostą. Tuomet patruliai jo mašinos peleninėje rado dvi nuorūkas ir vieną marihuanos suktinukę.

M. Camby neatrodė paveiktas narkotinių medžiagų, jam net buvo leista nuvairuoti automobilį į nuomos punktą, tačiau įrodymai buvo prieš jį. Puolėjas sutiko su 16 valandų viešųjų darbų, po kurių visi kaltinimai buvo atmesti.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų