REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

JAV valstybės sekretorius Johnas Kerry antradienį pranešė, kad kitą savaitę Europoje susitiks su Rusijos užsienio reikalų ministru Sergejumi Lavrovu, žemyne nemažėjant įtampai dėl Kremliaus įsiveržimo į Ukrainą.

REKLAMA
REKLAMA

„Mes susitarėme netrukus susitikti Europoje kitą savaitę“, – sakė J. Kerry JAV įstatymų leidėjams Senate, praėjus dienai, kai Vašingtonas pareiškė, kad per artimiausias 10 dienų reikėtų surengti keturšales JAV, Rusijos, Ukrainos ir Europos Sąjungos derybas, ieškant sprendimo, kaip sumažinti įtampą rytų Ukrainoje.

REKLAMA

J. Kerry perspėjo Rusiją, kad jos laukia griežtesnės ekonominės sankcijos, jei ji nesiliaus kištis į Ukrainos reikalus. „Pirmiausia, Rusijai reikia žengti žingsnius separatistinių veiksmų rytų Ukrainoje atsisakymo link ir išvesti savo pajėgas iš šalies teritorijos“, – pabrėžė jis.

„Ką mes matome Rusijos pusėje – tai neteisėtos pastangos destabilizuoti suverenią valstybę ir kurti pramanytą krizę“, – pažymėjo JAV valstybės sekretorius.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak jo, Rusija siunčia savo agentus į rytų Ukrainą „kelti chaoso“, kuriuo Kremlius galėtų pasinaudoti kaip pretekstu naujai karinei intervencijai.

„Visa tai, ką mes matėme per pastarąsias 48 valandas, nuo rusų provokatorių iki rytų Ukrainoje veikiančių agentų, sako mums, kad jie buvo atsiųsti kelti chaoso“, – sakė J. Kerry įstatymų leidėjams.

„Mes nedvejosime, kai reikės taikyti XXI amžiaus priemones, kad patrauktume Rusiją atsakomybėn už elgesį kaip XIX amžiuje“, – tikino jis.

J. Kerry dar pabrėžė, kad padėtyje su Ukraina „Rusija vis dar gali pasirinkti – dirbti su tarptautine bendruomene, kuriant nepriklausomą Ukrainą, ar susidurti su dar didesne izoliacija“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jungtinės Valstijos ir jų sąjungininkės Europoje yra vieningos ir nori taikyti griežtas naujas sankcijas Rusijos energetikai, bankininkystei ir kalnakasybai, jeigu Maskva negerbs suverenios Ukrainos, sakė J. Kerry.

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų