REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nelaimės nuojauta Ukrainoje: Luhanske įkaitais paimta 60 žmonių

Pastatas užminuotas, viduje automatais ginkluoti žmonės

Ukrainos milicija Luhanske ragina Saugumo pastatą užėmusius asmenis sudėti ginklus

 Ukrainos vidaus reikalų ministerijos (VRM) Vyriausiosios valdybos viršininkas Volodymyras Huslavskis paragino demonstrantus, užėmusius Ukrainos saugumo tarnybos (UST) valdybos Luhanske pastatą, sudėti ginklus.

„Žinau, kad tarp tų, kurie paėmė į rankas ginklą ir yra užgrobtų pastatų viduje, yra norinčių sudėti jį ir išeiti, kad konfliktas būtų pervestas į taikią politinę plotmę, – sakė jis. – Aš raginu jus taikiai išspręsti padėtį“.

Ukrainos VRM Luhansko srities Vyriausiosios valdybos tinklalapyje antradienį paskelbtame raginime V.Huslavskis nurodo, kad Luhanske ir kituose Ukrainos miestuose administracijos pastatus užėmusiems asmenims ketinama skelbti amnestiją; atitinkamas įstatymo projektas pateiktas Aukščiausiajai Radai.

„Šiandien mūsų šalyje ir srityje padėtis sudėtinga. Žmonių, užėmusių UST pastatą, rankose yra gana daug ginklų. Jūs žinote, kad Ukrainoje veikia antiteroristinis centras, kurio užduotis – likviduoti neteisėtas ginkluotas formuotes. Jūs turite suprasti, kad net vienas šūvis gali sukelti nepataisomas pasekmes“, – pabrėžė milicijos viršininkas.

REKLAMA
REKLAMA

Tuo tarpu prie prorusiškų aktyvistų užimto pastato Luhanske antradienį tęsiasi mitingas.

Pasak „Interfax“ korespondento, žmonės stiprina barikadas, pastatė tvorą, deda smėlio pripiltus maišus, laisto sudėtas padangas degiais skysčiais.

REKLAMA

Separatistų užimtame Luhansko pastate įkaitais paimta 60 žmonių

Ukrainos valstybės saugumo tarnybos antradienį pranešė, kad rytiniame Luhansko mieste prorusiški separatistai padėjo sprogmenis jų užimtame pastate ir įkaitais laiko maždaug 60 žmonių.

Prorusiški separatistai pastatą užėmė sekmadienio vakarą per vieną iš virtinės išpuolių šalies rytinėje dalyje.

„Ukrainos saugumo tarnybos (SBU) antiteroristinė grupė... nustatė, kad nusikaltėliai užminavo pastatą... ir laiko maždaug 60 žmonių, grasindami jiems ginklais ir sprogmenimis“, – sakoma SBU pranešime.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų