REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ramios dienos Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) čempionate artėja į pabaigą. Jau šį savaitgalį naujojoje Palangos arenoje keturios stipriausios pirmenybių komandos kovos finalo ketverto turnyre dėl nugalėtojų titulo ir galimybės kitą sezoną rungtyniauti Lietuvos krepšinio lygoje (LKL).

REKLAMA
REKLAMA

Keturių finalo ketverto komandų kapitonai – Raimundas Ambrulaitis (Molėtų „TiuMenas-Ežerūnas“), Raimondas Petrauskas („Mažeikiai“), Simonas Lekys („Trakai“) bei Paulius Klemas (Joniškio „Delikatesas“) pasidalijo savo mintimis prieš svarbiausią sezono akordą, rašo NKL.

REKLAMA

Raimondas Petrauskas: „Čempionų titulas mus įpareigoja ir šių metų finalo ketverte“

- Po pirmųjų ketvirtfinalio serijos rungtynių su „Šilute“ jums buvo siuvamas smakras, nuskilo du dantys. Ar jau atsigavote po traumų?

- Taip, viskas gerai. Kokios čia traumos? Ne pirmą ir nepaskutinį kartą taip nutinka. Yra buvę ir blogiau.

- „Mažeikiai“ žaidė trumpiausią ketvirtfinalio seriją iš visų finalo ketverto dalyvių. Tai vertinate kaip pranašumą ar ilgesnė pertrauka be krepšinio priešingai – kiša koją?

REKLAMA
REKLAMA

- Turėjome vienerias draugiškas rungtynes, kurios palaikė varžybų ritmą komandoje. Kitas dalykas – visi krepšininkai sugebėjo atsistatyti po šiokių tokių nedidelių traumų. Nieko nepakeisi, yra kaip yra. Visi esame nusiteikę, norime žaisti ir keliame sau aukščiausius tikslus.

- Pirmasis varžovas finalo ketverte Palangoje – Molėtų „TiuMenas-Ežerūnas“, su kuriuo reguliariajame sezone pasidalijote po pergalę. Kokios šios ekipos stipriosios pusės?

- Patirtis. Tai yra didžiausias Molėtų klubo turimas pranašumas. Šis klubas turi daug patyrusių krepšininkų, kurie neseniai rungtyniavo aukščiausiame lygyje. Reguliariojo sezono rungtynėse su „TiuMenu-Ežerūnu“ namų arenoje mums padėjo komandinis žaidimas. Nenorėjome nuvilti savo žiūrovų ir siekiame pasiekti revanšą po nesėkmės Molėtuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- „Mažeikiai“ – praėjusio sezono NKL čempionai. Ar pernai iškovotas titulas slegia pečius? Jaučiate spaudimą iš aplinkinių dėl šio sezono?

- Iš aplinkinių spaudimo nejaučiame. Po pernykščio čempioniško sezono komandoje liko vos vienas krepšininkas. Aišku, čempionių vardas mus pačius įpareigoja ir šiemet pademonstruoti ne ką prastesnius rezultatus. Visi nauji „Mažeikių“ krepšininkai susirinko į čempionišką klubą, kuris yra laimėjęs NKL ir tuometines LKAL pirmenybes. Tad ir šiemet norėtųsi aukščiausio rezultato.

REKLAMA

- Mažeikius nuo Palangos skiria mažiausias atstumas, vadinasi, būtent jūsų komanda turės gausiausią sirgalių palaikymą finalo ketverto metu?

- Tikimės sirgalių paramos finalo ketverto metu. Kiek girdėjau, yra žmonių, kurie organizuoja kelionę į Palangą. Važiuos ne tik pavieniai sirgaliai, bet ir šeimos. Būtų malonu turėti didžiausią palaikymą.

Raimundas Ambrulaitis: „Neturime dairytis į varžovus, reikia stengtis pademonstruoti geriausią savo žaidimą“

- Maksimaliai ilgai vykusi ketvirtfinalio serija su Jonavos klubu „atėmė“ iš Jūsų ekipos papildomą savaitę be krepšinio. Ar užteko dviejų savaičių išsilaižyti visas žaizdas bei tinkamai pasiruošti finalo ketvertui?

REKLAMA

- Manau, kad dviejų savaičių laikotarpis be krepšinio yra optimaliausias laiko tarpas. Papildoma viena savaitė gali būti šiek tiek per daug. Nežinia, kaip tai atsilieps pirmajam mūsų varžovui finalo ketverte „Mažeikiams“. Jie turėjo ekstra savaitę po ketvirtfinalio susitikimų. Mes spėjome atsigauti, į komandos rikiuotę grįžo Saulius Kuzminskas, kuris dar sportuoja nepilna jėga, tačiau finalo ketverto metu tikrai išbėgs į aikštę.

- Sezono eigoje Molėtų komandoje keitėsi ne tik žaidėjai, bet ir treneriai. Kaip vertinate ekipos sustygavimą prieš lemiamas sezono akordą?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Niekam ne paslaptis, jog pokyčiai sezono metu komandai stabilumo neprideda. Aišku, žaidėjų bei trenerių pasikeitimai šiek tiek išmuša iš vėžių, tačiau su dabartine sudėtimi esame kartu jau apie tris mėnesius, todėl jaučiame vienas kitą ir didelių problemų nekyla.

- Dar prieš porą sezonų RKL čempionate triumfavusi ekipa pirmą kartą žais finalo ketverte. Kada nors tikėjotės su šiuo klubu pasiekti tokias aukštumas?

- Prisipažinsiu, jog jau prieš du sezonus tikėjau, jog galime patekti į NKL finalinį ketvertą. Tąsyk nesugebėjome surinkti konkurencingos sudėties ir todėl tik po trijų sezonų bandymų mums pavyko įvykdyti šį pasiekimą.

REKLAMA

- „Mažeikiai“ – pirmasis varžovas kelyje į čempionų titulą. Kokios yra stipriosios šio klubo pusės? Ko reikia, kad pakartotumėte sėkmingą tarpusavio rungtynių scenarijų Molėtuose?

- „Mažeikiai“ – parankus mums varžovas, kadangi ši komanda žaidžia akademinį krepšinį, turi labai patyrusių krepšininkų, kurie gali imtis lyderio vaidmens. Mūsų komanda panaši – nemaža dalis krepšininkų yra rungtyniavę LKL čempionate ar kitose Europos šalių lygose. Šį sezoną, kuomet sužaidžiame virš savo vidutinių galimybių, dažniausiai pasiekdavome pergales. Žaisdami prasčiau vidurkių, turėdavome nemažai bėdų. Su vyrais kalbėjome, jog neturime dairytis į varžovus, turime stengtis pademonstruoti geriausią savo žaidimą, tuomet ir ateis pergalė.

REKLAMA

- Molėtų sirgaliai dažnai lydi komandą į išvykos rungtynes. Finalo ketvertas Palangoje netaps išimtimi iš gražios taisyklės?

- Į Palangą žada važiuoti du mūsų sirgalių autobusiukai. Buvo tartasi su rėmėjais, kad žmonės galėtų keliauti į finalo ketvertą. Nuo Molėtų iki Palangos – trys šimtai kilometrų, tai nėra labai didžiulis atstumas, todėl sirgalių užnugarį jausime ir pajūryje.

Simonas Lekys: „Tikime savimi ir stengsimės nugalėti varžovus“

- „Trakai“, debiutavę NKL čempionate, reguliariajame sezone užėmė antrąją vietą, ketvirtfinalyje palaužė pajėgią Marijampolės komandą, o dar neprasidėjus finalo ketvertui galite pasigirti bent po kartą įveikę visas finalinio etapo dalyves. Kur slypi sėkmingo debiutantų žaidimo paslaptis?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Esame jauna komanda, todėl aikštelėje turime pasitikėti vienas kitu, žaisdami su patyrusiais varžovais. Taip rungtyniaudami ir mėgaudamiesi krepšiniu sugebėjome pasiekti NKL finalo ketvertą.

- Ar dvi savaitės be krepšinio nepadidino jaunų krepšininkų krepšinio alkio? Ką komandos žaidėjai nuveikė pertraukos metu?

- Be krepšinio pertraukos metu nelikome. Žaidėme draugiškas rungtynes su „Vilniaus-MRU“ ekipa ir, aišku, jas laimėjome. Vyko ir toliau vyksta treniruotės, o kai kurie mūsų komandos krepšininkai žaidė Lietuvos studentų krepšinio lygos finaliniame etape.

REKLAMA

- Ketvirtfinalio serijos metu netekote rezultatyviausio komandos krepšininko Evaldo Baniulio. Kaip ši netektis paveikė komandos žaidimą?

- Iškritus iš rikiuotės Evaldui, kiekvienas komandos žaidėjas turėjo rungtyniauti dar geriau, todėl visi stengiamės įdėti daugiau darbo jau ketvirtfinalio serijos rungtynių metu bei dabar – pasiruošimo finalo ketvertui procese.

- Pirmasis „Trakų“ varžovas finalo ketverte – Joniškio „Delikatesas“. Reguliariajame sezone šią komandą įveikėte abu sykius. Ar „Delikateso“ ekipą galime vadinti parankiu varžovu Jūsų ekipai?

REKLAMA

- Reguliarus sezonas buvo reguliarus sezonas, finalo ketvertas yra visai kas kita. Kai žaidėme su „Delikateso“ ekipa, jų gretose nebuvo vieno dabartinių lyderių Ernesto Ežerskio. Joniškio komandą paliko Tadas Rinkūnas, kuris prisijungė prie mūsų komandos. Dėl šių priežasčių pusfinalis taps visiškai kitoks nei reguliariojo sezono akistatos, nebegalime žiūrėti į praeitį. Kaip bebūtų, stengsimės nugalėti varžovus ir tikime savimi.

- Trakų komanda – pretendentė iškovoti pirmąją vietą NKL čempionate. Ar nedideliame Trakų miestelyje padidėjo susidomėjimas krepšiniu po komandos žygio iki finalo ketverto?

REKLAMA
REKLAMA

- Iš tiesų, susidomėjimas krepšiniu Trakuose labai padidėjo. Kiek žinau, komandos vadovybė organizuoja transportą į Palangą ir jau apie 70 žmonių yra užsiregistravę ir pasiruošę kelionei bei palaikys mūsų komandą.

Paulius Klemas: „Jei pavyks pademonstruoti komandinį krepšinį, viskas bus gerai“

- Pauliau, esi vienas iš tų „Delikateso“ žaidėjų, kuris ekipoje rungtyniavo 2009-2010 m. sezone. Tąsyk komanda reguliariajame sezone užėmė antrąją vietą, tačiau krito ties ketvirtfinalio barjeru. Šiemet klubas jau nužygiavo toliau. Kokia yra šio sezono sėkmingo žaidimo formulė?

- Komandoje dauguma žaidėjų jau 2-3 metus žaidžia kartu, kitaip sakant, esame susižaidę. Žinoma, viskas pasiekta sunkiu darbu treniruotėse bei komandiniu žaidimu.

- Ketvirtfinalio serijoje pirmavote „sausu“ rezultatu – 2:0, tačiau vėliau, kovoje dėl kelialapio į Palangą prireikė maksimalaus rungtynių skaičiaus. Ar atkaklios grumtynės su „Vilniaus-MRU“ ekipa davė pamokų ruošiantis finalo ketverto varžyboms?

- Esant ketvirtfinalio serijos rezultatui 2:0, trečiose rungtynėse pritrūko koncentracijos ir kovingumo, jau galvojome apie finalo ketvertą, užmiršome, jog tai ketvirtfinalis ir lengvų rungtynių čia nebūna, kuo varžovai ir pasinaudojo. Tačiau finalo ketverte viskas sprendžiasi iš vieno susitikimo, tad turėsime būti pasirengę maksimaliai.

REKLAMA

- Komanda turėjo dvi savaites be krepšinio – bene ilgiausią pertrauką sezone. Ką „Delikateso“ ekipa nuveikė laisvu nuo rungtynių laiku?

- Turbūt kaip ir dauguma komandų po įtemptos serijos gavome daugiau dienų atsikvėpti, pailsėti, o paskui vėl kibome į darbus su fizinio parengimo treneriu bei ruošiamės finalo ketverto rungtynėms su Trakų ekipa.

- Pusfinalyje susitiksite su „Trakais“, kuriems sezone dukart pralaimėjote. Ko prireiks pirmajai bei svarbiausiai pergalei iškovoti?

- Sezono rungtynės su Trakais jau pamirštos, tai bus visiškai naujas mačas. Jei pavyks pademonstruoti komandinį krepšinį, kuris sezone mums padėjo būti turnyrinės lentelės viršuje bei įvykdyti trenerio nurodymus, manau, viskas bus gerai.

- Joniškio sirgaliai myli krepšinį ir „Delikateso“ komandą. Ar ištikimiausių gerbėjų armija seks paskui ekipą ir į finalo ketvertą Palangoje?

- Žinoma, kad taip.

Priminsime, jog 2013-2014 metų sezono NKL finalo ketverto pusfinalių susitikimai vyks jau šį šeštadienį. Pirmajame pusfinalyje 16:00 val. susitiks „Trakų“ ir Joniškio „Delikateso“ ekipos. Antrajame mače, kurio pradžia 19:00 val., į aikštelę išbėgs „Mažeikių“ ir Molėtų „TiuMeno-Ežerūno“ krepšininkai.

Sekmadienį pusfinaliuose pralaimėjusios komandos nuo 13 val. surems ginklus mažajame finale, o 16:00 val. prasidės didžiojo finalo rungtynės. Visas ketverias rungtynes tiesiogiai transliuos internetinė sporto televizija „SportoTV.lt“. Finalo susitikimą rodys ir „Lietuvos ryto“ televizija.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų