REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas, kandidatas į Prezidentus Artūras Paulauskas teigia buvęs šokiruotas Prezidentės žodžių, kad NATO bazių Lietuvoje būti negali.

REKLAMA
REKLAMA

„Buvau šokiruotas Prezidentei pareiškus, kad NATO bazių Lietuvoje būti negali. Konstitucinio teismo 2011 m. kovo 15 d. nutarime yra aiškiai pasakyta, kad Konstitucijos 137 str. įtvirtintas draudimas netaikomas karinėms bazėms, kurias pagal Lietuvos Respublikos tarptautines sutartis, Seimo ratifikuotą kolektyvinės gynybos sutartį valdo ir kontroliuoja Lietuvos Respublika bendrai su valstybėmis sąjungininkėmis. NATO karinė bazė kaip tik ir būtų tokia. Ką tik minėjome NATO narystės Lietuvoje dešimtmetį, o valstybės vadovė nežino, kad mes ir esame NATO, o mūsų bazės – NATO bazės“, – pabrėžė A. Paulauskas.

A. Paulauskas sakė, kad tokie pareiškimai verčia abejoti Prezidentės kompetencija gynybos srityje. Be to, parlamentaras prisiminė, kad Prezidentė jau ne kartą yra dviprasmiškai pasisakiusi NATO atžvilgiu. Vien pareiškimas, kad „jokiose sutartyse nėra nustatytas įsipareigojimas dėl 2 proc. BVP skyrimo gynybai“, kelia nuostabą, nes, pasak A. Paulausko, toks susitarimas yra ir buvo.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų