REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kovo 31-balandžio 6 dienomis Panevėžio apskrityje užregistruotas 821 įvykis, 113 iš jų – nusikaltimai. Jau išaiškinta 40 nusikaltimų (21 iš jų – „karštomis pėdomis“), nustatyti 37 įtariamieji.

Kovo 31-balandžio 6 dienomis Panevėžio apskrityje užregistruotas 821 įvykis, 113 iš jų – nusikaltimai. Jau išaiškinta 40 nusikaltimų (21 iš jų – „karštomis pėdomis“), nustatyti 37 įtariamieji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pradėti 123 ikiteisminiai tyrimai – 60 dėl vagysčių (apvogti 7 gyvenamieji namai ar butai, 3 nuolat negyvenamos patalpos, 4 automobiliai, 4 prekybos objektai, 17 alyvos vagysčių iš transformatorinių), 16 dėl smurto artimoje aplinkoje, 4 dėl grasinimo nužudyti, 2 dėl viešosios rimties trikdymo, 1 dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo, 2 dėl plėšimų, 2 dėl sukčiavimo, 7 dėl turto sunaikinimo ar sugadinimo, 1 dėl pareigūno papirkimo, 5 dėl mirties priežasties nustatymo, 3 dėl dingusių be žinios (1 iš jų – dėl dingusių nepilnamečių), 1 dėl neteisėto disponavimo šaunamaisiais ginklais, šaudmenimis, sprogmenimis ar sprogstamosiomis medžiagomis.

REKLAMA

Balandžio 5 dieną 19.52 val. Kauno miesto Žaliakalnio policijos komisariato kriminalinės policijos pareigūnai, turintys informacijos apie galimai auginamas narkotines medžiagas (kanapes), atvyko pas S. K., gimusį 1965 m., gyv. Rokiškio r., Obelių sen., Antanašės k., Klevų g., daryti kratos. S. K., nuomojantis patalpas (neveikianti valgykla, visi langai su grotomis), neįsileido pareigūnų, užsidarė minėtose patalpose, rankose laikydamas, įtariama, granatą, grasino susisprogdinti. Įtariamasis anksčiau teistas. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 253 straipsnį („Neteisėtas disponavimas šaunamaisiais ginklais, šaudmenimis, sprogmenimis ar sprogstamosiomis medžiagomis“). Įvykio vietoje dirbo antiteroristinės rinktinės „Aras“, Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai, iškviestos Rokiškio specialiosios tarnybos. Naktį vyko derybos. Jos tęsėsi ir balandžio 6 d. 15.08 val. policijos operacija baigėsi sėkmingai – antiteroristinės rinktinės „Aras“ pareigūnai įtariamąjį sulaikė. Rasti sprogmuo ir šaunamasis ginklas perduoti ekspertams. Įtariamojo sulaikymo metu žmonės nenukentėjo) ir kt.

REKLAMA
REKLAMA

Panevėžio apskrities policijos pareigūnai surašė 587 administracinės teisės pažeidimų protokolus, į policijos komisariatus pristatė 89 asmenis (54 iš jų – neblaivūs), paėmė 493 pakelius kontrabandinių cigarečių ir 0,4 ltr. etilo alkoholio mišinio. Pareigūnai išvyko į 664 iškvietimus (20 iš jų – dėl smurto artimoje aplinkoje).

Per savaitę apskrityje išaiškintas 391 Kelių eismo taisyklių pažeidėjas (16 – neblaivūs vairuotojai, 140 – viršiję leistiną greitį, 26 KET pažeidę dviratininkai ir kt.), užregistruotas 31 eismo įvykis (4 eismo įvykių kaltininkai – neblaivūs vairuotojai), 8 iš jų – įskaitiniai, sužaloti 9 žmonės (3 iš jų – nepilnamečiai): Panevėžyje balandžio 1 d. Lentpjūvių g., mopedo vairuotojas susidūrė su dviratininku ir jį sužalojo, balandžio 2 d. Dariaus ir Girėno g. automobilis parbloškė ne pėsčiųjų perėjoje į gatvę išbėgusį vaiką ir jį sužalojo, balandžio 4 d. 17 val. Smėlynės g. nereguliuojamoje pėsčiųjų perėjoje parblokštas nepilnametis pėsčiasis, Velžio kel. automobilis susidūrė su motociklu, sužeistas motociklo vairuotojas; Panevėžio rajone kovo 31 d. kelyje Panevėžys-Šiauliai apsisukdamas automobilis susidūrė su kitu automobiliu, sunkiai sužalota apsisukinėjančio automobilio vairuotoja, balandžio 5 d. kelyje Nauradai-Sujetai-Sinkonys automobilio vairuotojas nepasirinko saugaus greičio, nuvažiavo nuo kelio, apvirto ir susižalojo; Rokiškio rajone balandžio 2 ir 5 dienomis du automobiliai susidūrė su gyvūnais, žmonės nenukentėjo; balandžio 3 d. kelyjeBiržai-Pandėlys-Rokiškis dviratininkas, varydamas dviratį į kitą kelio pusę, susidūrė su jį lenkusiu automobiliu, laimei, žmonės nenukentėjo; automobilio susidūrimas su gyvūnu įvyko ir Pasvalio rajone; Kupiškio rajone, Antašavos miestelyje, sužalotas staiga į gatvę išbėgęs berniukas (blauzdikaulio lūžis).

Panevėžio aps. VPK Patrulių kuopos pareigūnai nustatė 114 administracinės teisės pažeidėjų (14 girtavusių viešosiose vietose, 5 viešosios rimties trikdytojus, 4 viešosios tvarkos pažeidėjus, 83 Kelių eismo taisyklių pažeidėjus (2 neturintys teisės vairuoti, 4 neblaivūs vairuotojai, 1 taisykles pažeidęs pėsčiasis, 1 dviratininkas, 20 vairuotojų ar keleivių, nesegėjusių saugos diržų, 23 vairuotojai, kalbėję mobiliuoju telefonu ir kt.). Patruliai išvyko į 186 iškvietimus, sulaikė 6 įtariamuosius, 5 smurtautojus artimoje aplinkoje, į budėtojų dalis pristatė 37 asmenis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų