REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Olimpiniam ir pasaulio čempionui Virgilijui Aleknai birželio 15 d. paskelbus Kauno maratono startą, pirmasis nuo starto linijos pajudės hibridinis „Toyota“ automobilis, vesiantis dalyvius pirmuosius kilometrus. Toks susitarimas pasiektas tęsiant bendradarbiavimą su „Toyota Motor Corporation“ įgaliotu atstovu Lietuvoje bendrove „Autotoja“, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

„Be galo džiaugiuosi šia ilgalaike partneryste, kuri prasidėjo nuo pačių Kauno maratono užuomazgų, kai tik brandinome šią mintį. Bendrovės vadovas patikėjo mumis, šio renginio svarba Kaunui ir nuo pirmųjų žingsnių mus palaikė. Todėl šiandien sakome, kad draugiški aplinkai „Toyota“ automobiliai – neatsiejami nuo Kauno maratono“, - sakė renginio organizatorius Algirdas Pukis.

REKLAMA

Kartu su bėgikais startuosiantis hibridinis „Toyota“ automobilis vėliau atiteks greičiausiai maratono distanciją įveikusiam sportininkui. Bendrovė „Autotoja“ ištvermingiausiam ir greičiausiam bėgikui dovanoja trijų dienų bandomąjį važiavimą. Kauno maratono dalyviai ir žiūrovai šiuos gamtai draugiškus automobilius įvertinti bei išbandyti galės automobilių ekspozicijoje Nemuno saloje, Kaune.

„Esame dalis Kauno bendruomenės, tad remdami šį sporto projektą išreiškiame ir savo siekį skatinti sveiką bei aktyvią gyvenseną. Tai neabejotinai yra susiję su užterštumo mažinimu, prie kurio prisideda ekologiški, hibridiniai „Toyota“ automobiliai“, - pasirašydamas rėmimo sutartį sakė UAB „Autotoja“ generalinis direktorius Vytautas Naujalis.

REKLAMA
REKLAMA

Pernai „Toyota“ trečius metus iš eilės buvo pripažinta geriausiu Pasaulyje ekologišku prekės ženklu. Bendrovės prekės ženklo įvertinimui didelę įtaką ir toliau daro visiškai hibridinio pionieriškojo „Toyota Prius“ ir bendri hibridinių automobilių pardavimai. Šiai dienai Pasaulyje jau parduota daugiau apie 5,5 mln. visiškai hibridinių „Toyota“ ir „Lexus“ automobilių. Planuojama, kad 2015 m. „Toyota“ visame pasaulyje pristatys 15 naujų arba iš naujo suprojektuotų hibridinių gaminių, įskaitant kuro elementais varomą modelį. Šių automobilių vidutinės degalų sąnaudos prasideda vos nuo 2,1 l/100 km.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

II-asasis kasmetinis, tarptautinis Kauno maratonas vyks šių metų birželio 15 dieną Kaune. Planuojama, kad jame dalyvaus apie 4000 sportininkų, bėgimo ir šiaurietiško ėjimo entuziastų iš Lietuvos ir pasaulio. Dalyviai gali rinktis maratono, pusės maratono, 10 km ir 5 km distancijas. Šeimoms, vaikams ir visiems, kurie nori linksmai praleisti vasarišką sekmadienį, siūlomas Šeimos bėgimas ir bėgimas su vaikiškais vėžimėliais. Renginio globėjas - daugkartinis olimpinis ir pasaulio čempionas Virgilijus Alekna.

Registruotis į Kauno maratoną galima internetinėje svetainėje www.kaunasmarathon.lt

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų