REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Eiliniame Lietuvos grindų riedulio čempionato ture Vilniaus „UV 2003“ pasiekė pergalę 5:2 (1:0,3:2,1:0) prieš Vilniaus „Andajų“, o FLC „Vilnius“ rungtynių pabaigoje padarė tai, ko per 4 čempionatus nebuvo pavykę niekam – iki rungtynių pabaigos likus tik 1 min. 37 sek. ir Vilniaus „Ardas“ komandai pirmaujant 5:2, „vilniečiai“ pelnė 3 įvarčius ir išplėšė lygiąsias 5:5 (0:1,2:1,3:3), teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Visų rungtynių metu vyko atkali kova, nes tiek vienai komandai, tiek ir kitai buvo labai svarbu iškovoti pergalę norint tęsti kovą dėl apdovanojimų. Bronzinis praėjusių metų medalininkas „Ardas“ , pirmame rate išbarstęs svarbius taškus ir pralaimėjęs visas rungtynes, antrame rate iš paskutiniųjų bando vytis varžovus turnyrinėje lentelėje. Praėjusiame ture iškovoję pirmą pergalę „ardiečiai“ ir rungtynes su „Vilniaus“ komanda pradėjo pilni ryžto iškovoti dar 3 taškus.

REKLAMA

8-ą rungtynių minutę „Ardą“ į priekį išvedė taiklus tolimas Jaroslavo Suchockio smūgis. „Vilnius“ rezultatą lygina tik antrajame kėlinuke - 28 min. tikslą pasiekia komandos kapitono Edvardo Cirtauto smūgis. 36 min. po Romo Girkonto įvarčio priekyje jau „Vilnius“. Varžovams užteko tik 2 min., kad rezultatą išlyginti – smūgiuodamas iš toli tikslus buvo „Ardo“ kapitonas Andrius Mickus.

Įdomiausi rungtynių įvykiai prasidėjo trečiajame kėlinuke. Jo pradžioje, 42 min. rezultatyviausias „ardiečių“ žaidėjas Robertas Voitechovskis išveda komandą į priekį 3:2, 45 min. persvarą didina Juranas Vilnius, o iki rungtynių pabaigos likus kiek daugiau nei pusantros minutės Tomas Lakštauskas didina rezultatą iki 5:2. Kai jau atrodė, kad pergalė „Ardui“ ranka pasiekiama, įvyko tai, ko nesitikėjo niekas išskyrus „Vilniaus“ žaidėjus. Tai buvo Edvardo Cirtauto ir jo komandos draugų šou. Po praleisto penkto įvarčio, jau pirmoje atakoje „Vilnius“ švelnina rezultatą - 3:5. Tam užteko vos 7 sek. - E. Cirtauto tiksliu perdavimu pasinaudojo Leonardo Jadkevič. Dar po 50 sek.

REKLAMA
REKLAMA

Edvardas vėl puikiai asistuoja komandos legionieriui suomiui Jarrko Roytta – 4:5, o iki finalinės sirenos likus tik 2 sek. jau paties E. Cirtauto smūgis iš aštraus kampo deda galutinį tašką. Neįtikėtinos pabaigos rungtynės baigiasi 5:5.

Dvikovoje su „Andajaus“ komanda „UV 2003“ savo persvarą pavyko įtvirtinti tik įpusėjus rungtynių laikui. 12-ą min. “vienuolius“ į priekį išveda rezultatyviausias pirmenybių žaidėjas Martynas Karkauskas (Mažvydo Satkaus rez. perdav.). Antrajame kėlinuke, 26 min. Saulius Bublys laiku „uždaro“ Egidijaus Malachovskio perdavimą – 1:1, o po 14 sek. priekyje vėl „UV 2003“ - Eimantas Rudys tiksliai siunčia kamuoliuką į viršutinį vartų kampą (Andriaus Venckevičiaus rez. perdav.).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Rezultatyviausias „Andajaus“ žaidėjas E. Malachovskis dar kartą lygina rezultatą 30 min. Iki antrosios rungtynių poilsio pertraukėlės „UV 2003“ puolėjas Jurijus Kondratovičius pelno dar 2 įvarčius – 32-ą min. po Deivydo Liučvaičio perdavimo ir 40-ą min. gražiai užsukant kamuoliuką iš už vartų. Galutinį rezultatą 5:2 trečiojo kėlinuko pradžioje, 42 min. fiksuoja antrasis rungtynėse ir 12-asis čempionate M. Karkausko (E. Rudžio rez. perdav.) įvartis.

Turnyro lentelė:

V. Komanda Ž. P. L. Pr. Įvar. Tšk.

1. Vikingas-Pieno žvaigždės 7 5 0 2 32:25 15

2. UV 2003 6 3 1 2 28:23 10

3. FLC Vilnius 7 2 3 2 26:24 9

4. Andajus 8 2 3 3 27:32 9

5. Ardas 6 1 1 4 28:37 4

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų