REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Volkswagen Brazil“ dar pernai gruodį baigė legendinio mikroautobuso „T2“ gamybą. Brazilijoje šis modelis nuo konvejerio riedėjo nuo 1957 metų. Tai buvo unikalus automobilis – paprastas, itin funkcionalus ir turėjęs savotišką aurą. Tokie mikroautobusai turėjo milijonus gerbėjų. Todėl „Volkswagen“ išleido filmuką „Kombi Last Wishes“, kuriame su didele doze nostalgijos prisiminė ne vienos kartos ikona tapusį mikroautobusą ir jo šeimininkus. Dalinamės šiuo filmuku ir su jumis, o prieš tai dar šiek tiek prisiminsime „T2“ istoriją.

REKLAMA
REKLAMA

Pietų Amerikos rinkose šis automobilis buvo velnioniškai populiarus, pardavinėjamas milijonais. Tačiau laikas daro savo – Meksikoje „T2“ gamyba buvo nutraukta 1996, Argentinoje – 1986 metais. Na o ilgiausiai nuo konvejerio šis automobilis riedėjo Brazilijoje. Tačiau „gyvuoju klasiku" tapęs automobilis Brazilijoje irgi išnyko iš naujų automobilių pardavimo salonų.

REKLAMA

Gale sumontuotais oru aušinamais varikliais aprūpinti mikroautobusai Europoje buvo gaminami nuo 1950 metų. Europoje „T2“ gamyba buvo baigta 1979 metais, tačiau legendinis mikroautobusas toliau buvo gaminamas Pietų ir Centrinėje Amerikoje.

Tiesa, naujausi „T2“ egzemplioriai pagaminti Brazilijoje gerokai skyrėsi nuo senųjų europinių. Visų pirma į automobilius dabar buvo montuojamas šiuolaikiškas 1,4 litro darbo tūrio 80 a.g. skysčiu aušinamas benzininis motoras. Šiek tiek kitoks ir automobilio interjeras. Beje, braziliški „Volkswagen T2“ labai nedidelėmis serijomis buvo importuojami į Olandiją ir Didžiąją Britaniją, kur juos graibstė klasikinių automobilių mėgėjai.

 

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų