REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Šių metų pradžioje iš kalėjimo buvo paleistas praeityje kylanti bokso žvaigždė 41 metų nigerietis Ike Ibeabuchi, pravarde Prezidentas. Įspūdingo sudėjimo sunkiasvoris boksininkas per trumpą savo karjerą, kuri tęsėsi nuo 1994 m. iki 1999 m., iškovojo 20 pergalių (15 KO) iš tiek pat kovų. Buvo kalbama apie jo kovą dėl pasaulio čempiono diržo, tačiau jos I. Ibeabuchi nesulaukė.

REKLAMA
REKLAMA

Ike-Ibeabuchi1999 metų liepos mėnesį Ike Ibeabuchi buvo suimtas už pasikėsinimą išprievartauti, smurtą, neteisėtą laisvės suvaržymą bei pasipriešinimą policijos pareigūnams. Boksininkas viešbutyje įkalino jam šokusią striptizo šokėją, kuri po šokio paprašė susimokėti. Ją sumušo, kėsinosi išprievartauti (bent jau taip buvo teigiama policijos raporte). Vėliau su striptizo šokėja, Ike Ibeabuchi nuo policijos užsibarikadavo vonios kambaryje, priešinosi sulaikomas ir tik panaudojus ašarines dujas pavyko įniršusį boksininką sutramdyti.

REKLAMA

Vėliau Ike Ibeabuchi buvo už užstatą paleistas iki teismo, jam skirtas namų areštas, bet leista treniruotis ir dalyvauti varžybose.

Tai nebuvo vienintelis boksininko nusikaltimas, jis jau anksčiau buvo turėjęs reikalų su policija. Susipykęs su savo žmona, sėdo su savo vaiku į automobilį ir įsibėgėjęs trenkėsi į sieną ir tik laimingo atsitiktinumo dėka niekas nenukentėjo. Buvo ir daugiau įvairių agresijos bei smurto proveržių, artimi žmonės kalbėjo, jog jam dažnai vaidendavosi įvairūs demonai. Neprognozuojamo elgesio sportininkui buvo paskirtas priverstinis gydymas nuo psichinės ligos.

REKLAMA
REKLAMA

2000-aisiais metais įvertinus visus Ibeabuci "žygdarbius", teismas įkalino jį nuo 2 iki 10 metų už polinkį nusikalsti bei nuo 3 iki 20 metų už seksualinį užpuolimą, asmens laisvės suvaržymą, smurtą.

Ike Ibeabuchi net kelis kartus buvo pateikęs prašymą paleisti iš įkalinimo įstaigos (2001, 2004, 2007, 2009, 2012, 2013) tačiau komisija kaskart jo prašymą atmesdavo. Ir tik šių metų pradžioje jis buvo paleistas.

Kaip boksininkas Ike Ibeabuchi išgarsėjo 1997 metais kovoje su tuo metu kylančiu Davidu Tua, kuris ir buvo kovos favoritas. Kovoje dėl ne itin reikšmingo WBC tarptautinio pasaulio čempiono diržo abu boksininkai pliekėsi kaip gladiatoriai. Per 12 raundų kovą abu boksininkai smūgiavo net 1730 kartų ir tai iki šios dienos yra sunkiasvorių pasaulio rekordas. I. Ibeabuchi iš 975 smūgių (sunkiasvorių pasaulio rekordas) pataikė 332, o D. Tua iš 755 – 282. Teisėjai pergalę atidavė Prezidentui, nors garsus HBO kanalo komentatorius ir neoficialus teisėjas Haroldas Ledermanas pergalę 115-113 skyrė D. Tua, o M. Katzas iš "New York Daily News" – lygiasias.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šios kovos vaizdo įrašas:

Kita svarbi pergalė I. Ibeabuchi karjeroje buvo prieš amerikietį Chrisą Byrdą. Ibeabuchi šią kovą laimėjo nokautu 5-ąjame raunde. Tai buvo paskutinė jo kova profesionaliame ringe. C. Byrdas po metų tapo pasaulio čempionu, įveikdamas Vitalijų Kličko.

Šios dvikovos įrašas:

Kai kurie bokso gerbėjai bei žurnalistai nuolatos diskutuoja, kaip būtų susiklosčiusi Ike Ibeabuchi karjera, jei jis nebūtų prisidirbęs, arba jei būtų paleistas iš kalėjimo bent kokiais 7-8 metais anksčiau. Yra nuomonių, jog jis galėjo tapti ne tik pasaulio čempionu, bet ir tokio lygio žvaigžde, kaip Mike'as Tysonas.

REKLAMA

Ar dabar grįš į boksą Ike Ibeabuchi, sudėtinga pasakyti. Būdamas įkalinimo įstaigoje jis galimai treniravosi, jam pinigai reikalingi, todėl visai tikėtina, jog 41 metų Prezidentas po pusmečio pasirodys ringe. Tačiau apie karjeros perspektyvas kalbėti jau per vėlu...

Pabaigai geriausios karjeros akimirkos:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų