REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuo Ukrainos atplėšdama ir prisijungdama Krymą, Rusija išstojo iš Jungtinių Tautų, sako Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos garbės pirmininkas europarlamentaras Vytautas Landsbergis.

Nuo Ukrainos atplėšdama ir prisijungdama Krymą, Rusija išstojo iš Jungtinių Tautų, sako Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos garbės pirmininkas europarlamentaras Vytautas Landsbergis.

REKLAMA

Pasak jo, Klaipėda ir Visaginas irgi galimi Rusijos taikiniai Lietuvoje, nes šiuose miestuose įmanoma surengti referendumus dėl atsiskyrimo nuo Lietuvos.

„Keista, kad Rusija tebelaikoma Jungtinių Tautų organizacijos nare, nors veiksmais iš jos jau išstojo“, - pareiškė V.Landsbergis šeštadienį partijos Tarybos posėdyje, kuriame apžvelgta politinė padėtis.

„Pasaulio tvarka, kuri buvo apibrėžiama Jungtinių Tautų chartija, kitomis tarptautinėmis chartijomis ir konvencijomis, išmesta į šiukšlyną“, - pridūrė V.Landsbergis.

Pasak jo, okupacijos pavojus Klaipėdai yra realus, nes nuo „kaži kada ne tik juokdarių žirinovskių lūpomis, bet ir kitų lūpomis“ kalbama apie tai, kad Klaipėda turėjo atitekti Rusijai kartu su Karaliaučiumi - tą klaidą gali atsirasti progų ištaisyti.

REKLAMA
REKLAMA

„Klaipėdos kraštas yra taikinys. Galimas, bet ne visiškai genialus. Visaginas yra taikinys. Nieko ten nereiškia, nesunku sušaukti gyventojų susirinkimą, sušukus, kad čia mūsų miestas, mes jį pastatėme ir kaip mes nuspręsime, taip ir bus. Gal tų žmonių nėra daug. Gal vis dėlto blaivaus proto yra Lietuvos rusų tarpe, bet rūpintis reikia“, - teigė V.Landsbergis.

REKLAMA

„Yra kadaise buvęs reikalingas, tvarkingas ir pajėgus Tauragės batalionas. Kur jis šiandien ir koks jo pajėgumas? O šalia – per Nemuną permestas tiltas ties Tilže. Puikiai tinkamas važiuoti sunkiam, šarvuotam, kokiam nori transportui Klaipėdos kryptimi. Dabar. Jeigu reiks ir važiuos. Ar yra pasirinkimas tokiai invazijai? Gal galime Vyriausybei signalizuoti pasvarstyti“, - kalbėjo jis.

Konservatorių garbės pirmininkas teigė, kad „strateginiu požiūriu turi rūpėti ir tokios silpnos vietos kaip kai kurios pasienio savivaldybės, pažeidžiamos polinkio į kyšius“.

REKLAMA
REKLAMA

„Tose vietose tie kyšiai ateina ir kaip pajamos iš nebūtinai mums draugiškų valstybių. Į galvą ateina Druskininkų savivaldybė, kur buvo užsimota priimti pasigydymui Berkuto (elitinis Ukrainos milicijos specialiųjų pajėgų padalinys - BNS) pavargusis kovotojus, kurie neseniai šaudė į Maidaną. Nežinau, kokie protuoliai leido Vilniaus centre pastatyti didžiulį dominuojantį Maskvos namų monstrą, iš kurio viskas stebima, kontroliuojama, šnipinėjama ir dominuojama“, - teigė V.Landsbergis.

Pasak jo, valstybės atsparumo požiūriu visai nepalaikytinos regioninio separavimosi idėjos. „Kai kas anskčiau propagavo, net mūsų pačių tarpe, Lietuvos dalymą į keturis etninius regionus. (…) Dabar matome į ką tai gali išvirsti. (…) Taip – savitumas, ne – atskyrumas“, - sakė V.Landsbergis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Europarlametras įtaria, kad vienu Lietuvos duobkasiu gali tapti referendumas, kuriuo siekiama nustatyti, kad ateityje referendumui surengti pakaktų nebe 300 tūkst., kaip yra dabar, o 100 tūkst. parašų. V.Landsbergis siūlo boikuotuoti šį referendumą.

Jis sako, kad tautinį kiršinimą ir Lietuvos federaliavimą skatina nuolankios nuolaidos Lietuvos lenkų rinkimų akcijai.

„Viešieji dvikalbiai ar trikalbiai vietovardžiai – tai prabanga, kuriai dar neatėjo brandos laikas, ypač matant rytų imperijos užmačias“, - teigė konservatorių garbės pirmininkas.

Anot V.Landsbergio, kariuomenės rezervas ir jo reikmė bei naujų savanorių banga - šios dienos aktualijos

REKLAMA

„Ar yra pakankama registravimosi sistema ir priskyrimas daliniams aprūpinant jaunuolius uniformomis ir instruktoriais, galima iir iš atsargos karininkų (…) reikia organizuoti mokymus ir stovyklas – jei kariuomenė būtų nepakankamai pasirengusi papildomoms stovykloms ir galimiems savanorių viešiems pasirodymams“, - kalbėjo jis.

V.Landsbergis siūlo inventorizuoti Šaulių sąjungą, teikti valstybės paramą. Pasak jo, konservatorių partijos narių jungomasis į Šaulių sąjungą būtų „itin sveikintinas“ kaip ir jaunimo registravimasis dviejų mėnesių atlikti savanoriškąjį karinį pasirengimą gaunant atsargos kario statusą. „Dabar tam yra susipratimo ir jaumo banga“.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų