REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jau ne kartą teko girdėti apie asmeninių kompiuterių rinkos susitraukimą. Nepaisant to, kompanijos „Apple“ kompiuterių pardavimai ir toliau auga. Tokią išvadą padarė „Needham“ ekspertas Charlie Wolfas, kurį cituoja „AppleInsider“.

REKLAMA
REKLAMA

Ch. Wolfas neseniai pristatė savo naujausią ataskaitą, kurioje galima matyti situaciją asmeninių kompiuterių ir mobiliųjų įrenginių rinkoje. Jo duomenimis, per paskutiniuosius 11 metų „Mac“ stacionariems ir nešiojamiesiems kompiuteriams pavyko padidinti savo pasaulinės rinkos dalį nuo 1,82 iki 5,05%. Negana to, šis rodiklis ir toliau auga.

REKLAMA

Ekspertas pažymi, jog nuo 2003 m. vidutinė kompiuterio kaina sumažėjo nuo 1083 iki 639 JAV dol., tuo tarpu „Mac“ atpigo vidutiniškai vos 198 – iki 1351 dol. Tai reiškia, kad faktinis standartinio PC ir „Mac“ kainos skirtumas padidėjo nuo 466 iki 712 dolerių.

Tuo pačiu metu, kai „Mac“ kompiuteriai meta iššūkį gerai žinomiems ekonomikos dėsniams, „iPhone“ dalis išmaniųjų telefonų rinkoje po truputį traukiasi. Maksimumas buvo pasiektas 2011 m., kai „iPhone“ užėmė 23,8% rinkos. Dabar šis rodiklis nuolat mažėja – po „iPhone 5S“ ir 5C debiuto praėjusių metų rudenį „Apple“ išmanieji telefonai užima 17,8% rinkos.

Charlie Wolfas pažymi, jog „Apple“ padėtis sparčiai silpnėja besivystančiose rinkose. Tai ypač pastebima Azijos – Ramiojo vandenyno, Artimųjų Rytų ir Afrikos regionuose. Priežastis – kainų politika, kurios „Apple“ nenori keisti jau daug metų. Tiesa, Vakarų rinkose „iPhone“ pozicijos ir toliau išlieka stiprios.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų