REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nors sveika gyvensena ir mityba rūpi daugeliui lietuvių, dažnas iš mūsų visas tiesas pamiršta vos peržengęs darbovietės slenkstį. Puodelis po puodelio kavos mieguistumui įveikti, darbas nuo ryto iki vakaro, nepakeliant galvos nuo kompiuterio, nereguliari mityba, piknaudžiavimas nesveikais užkandžiais – dažna biurų kasdienybė. Vis dar retas susimąsto apie realią būtinybę mankštintis, rūpintis tuo, ką valgo, ne tik laisvalaikiu, bet ir darbe. O juk rūpinimasis mityba, judėjimas psichologinis stabilumas – raktas ir į profesinę sėkmę.

REKLAMA
REKLAMA

Dietologo žvilgsnis

Maitinantis priešokiais, piktnaudžiaujant kava ar saldumynais vietoje visaverčio maisto, organizmui sunku išlaikyti stabilų gliukozės kiekį kraujyje. „Jam sumažėjus, mums trūksta energijos, svaigsta galva. O susigundžius saldžiu maistu, organizme išsiskiria insulino, labai greitai sumažinančio gliukozės kiekį kraujyje, tad vėl jaučiamės alkani, mieguisti. Štai jums ir užburtas ratas“, – įspėja dietologė Kristina Jasmontienė.

REKLAMA

Pasak K. Jasmontienės, iš jo išeiti galima tik laikantis mitybos režimo – valgant mažesnėmis porcijomis, išlaikant vienodus intervalus, geriausia – keturis penkis kartus per dieną, įskaitant sveikus užkandžius tarp trijų pagrindinių valgymų. Pavyzdžiui, šviežius ir džiovintus vaisius, pieno produktus, puikiai tinka riešutai ir sėklos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų