REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tarptautinė reitingų agentūra „Fitch“ teigiamai įvertino nuoseklius Lietuvos žingsnius siekiant viešųjų finansų tvarumo, narystės euro zonoje ir pagerino mūsų šalies ilgalaikio skolinimosi reitingo perspektyvą iš stabilios į teigiamą.

REKLAMA
REKLAMA

Sprendimą agentūra grindė lūkesčiais, kad mūsų šalis nuo kitų metų įsives eurą, sparčiu Lietuvos ekonomikos augimu, nuosekliai mažinamu viešųjų finansų deficitu.

REKLAMA

Savo pranešime „Fitch“ rašo, kad Lietuva sėkmingai tęsia darbus siekdama atitikti Mastrichto kriterijus. Agentūra tikisi, kad Europos Komisija kartu su Europos Centriniu banku teigiamai įvertins mūsų šalies pastangas. Pasak „Fitch“, euro įvedimas Lietuvoje sumažintų vietos bankų sektoriaus riziką, susijusią su užsienio šalies valiuta denominuoto turto ir įsipareigojimų vykdymu, panaikintų su valstybės užsienio skola susijusią užsienio valiutos kurso kitimo riziką.

REKLAMA
REKLAMA

Pagerinusi Lietuvos kredito reitingo perspektyvą, agentūra nusiuntė teigiamą signalą investuotojams, o tai sudaro prielaidas mažėti valstybės skolinimosi kainai.

Pats reitingas (BBB+) kol kas liko nepakitęs. Tarp priežasčių, dėl kurių „Fitch“ pagerintų šį reitingą, agentūra įvardija lūkesčius, kad Lietuva nuo 2015 metų taps euro zonos nare, sparčiau nei numatoma, augs ekonomika, šalis toliau laikysis atsakingos viešųjų finansų politikos, kuri sudarys sąlygas mažėti ir valstybės skolos santykiui su BVP.

Estijos ir Latvijos kredito reitingai buvo pagerinti likus 6–7 mėn. iki euro įvedimo šiose šalyse.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų