REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pasitinkant Saugaus eismo dieną, balandžio 6 –ąją, valstybės įmonėje „Regitra“ vyksta Atvirų durų dienų renginiai, kuriuose įmonė supažindina su savo veiklos naujovėmis bei siūlo galimybę nemokamai pasitikrinti saugaus eismo žinias.

REKLAMA
REKLAMA

Balandžio 1 d. vieni pirmųjų jas pasitikrino Vilniaus regiono vairavimo mokymo įstaigų atstovai ir Klaipėdos regiono žurnalistai. Jiems buvo pasiūlyta išspręsti „Regitros“ teorijos egzamino klausimus.

REKLAMA

Pasitikrinti savo saugaus eismo žinias nemokamai šią savaitę „Regitroje“ gali visi pageidaujantys. Gyventojų priėmimo laikas paskelbtas interneto svetainėje regitra.lt (skyriuje „Atvirų durų dienos-2014").

Atvirų durų dienų dalyviai pripažino, kad didinti saugaus eismo žinių „bagažą“ yra naudinga, nes nuolat atsiranda svarbių pokyčių, tad svarbu laiku į juos atkreipti dėmesį.

Apie aktualiausias naujoves diskutuota balandžio 1 d. „Regitros“ Vilniaus filiale įvykusiame vairavimo mokymo įstaigų atstovų susitikime su „Regitros“ generalinio direktoriaus pavaduotoju Sauliumi Šuminu, Egzaminų metodikos skyriaus vadovu Sauliumi Ščiupliu ir vyriausiuoju specialistu Algimantu Tarabilda.

REKLAMA
REKLAMA

Pranešėjai atkreipė dėmesį, kad „Regitra“ nuosekliai sieks vis daugiau vairavimo įgūdžių patikrinti bendrame eisme. Egzaminų aikštelėje atliekamų pratimų bus vis mažiau, iš kandidatų į vairuotojus bus reikalaujamas juos atlikti eisme. Reikės sugebėti saugiai ir taisyklingai pastatyti automobilį stovėjimo aikštelėje, tinkamą vietą sustoti pasirinks pats egzaminuojamasis.

Šie pokyčiai jau yra numatyti egzaminų reglamentavimo teisės aktuose, tačiau, atsižvelgiant į vairavimo mokymo įstaigų atstovų pageidavimus skirti laiko jiems pasiruošti, tai bus įgyvendinama ne greičiau kaip po poros mėnesių.

Nuo šių metų balandžio 1 d. sustiprintas egzaminą laikančių motociklininkų saugumas: jie egzaminą laiko ne tik užsidėję šalmą, bet ir pasirūpinę alkūnių, kelių ir pečių apsaugomis bei pirštinėmis. Susitikimo dalyviams buvo pristatytos ir atnaujintos motociklininkų egzamino užduotys.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų