REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pasaulinė informacinių ir ryšio technologijų sprendimų tiekėja „Huawei“ šią savaitę paskelbė audituotus 2013 metų finansinės veiklos rezultatus. Praėjusiais metais „Huawei“ pajamos augo 8,5 proc. ir siekė 239 mlrd. Kinijos ženminbi juanių. 2013-aisiais „Huawei“ grynasis pelnas buvo 21 mlrd. Kinijos ženminbi juanių. „Palankios pasaulinės makroekonominės aplinkos bei efektyvios kompanijos strategijos dėka „Huawei“ pavyko įgyvendinti beveik visus 2013 metams išsikeltus tikslus“, - pasakojo „Huawei“ generalinis direktorius Eric Xu. „Informacinėmis ir komunikacijos technologijomis naudojasi virš 3 mlrd. žmonių daugiau nei 170 šalių visame pasaulyje. Žmonės gali lengvai bendrauti ir dalintis norima informacija bet kur ir bet kada. Toks pasaulis iš esmės keičia politiką, ekonomiką, verslą bei gamybos procesus neįtikėtinai greitai ir didele jėga.“

REKLAMA
REKLAMA

2013-aisiais „Huawei“ operatorių tinklo padalinio pardavimų pajamos pasiekė 166,5 mlrd. Kinijos ženminbi juanių (4 proc. metinis augimas). Verslo ir galutinių vartotojų padalinių pajamos augo ypatingai ženkliai. Jos siekė atitinkamai 15,2 mlrd. Kinijos ženminbi juanių (32,4 proc. metinis augimas) ir 57 mlrd. Kinijos ženminbi juanių (17,8 proc. metinis augimas). 65 proc. savo pajamų „Huawei“ uždirbo ne Kinijos rinkoje. Praėjusiais metais Kinijoje „Huawei“ pardavimų pajamos buvo 84 mlrd. Kinijos ženminbi juanių (14,2 proc. metinis augimas).

REKLAMA

2013-aisiais „Huawei“ investavo 30,7 mlrd. Kinijos ženminbi juanių tyrimams ir produktų vystymui, o tai yra net 12,8 proc. pardavimo pajamų. Per pastaruosius 10 metų tyrimams ir produktų vystymui skiriamos „Huawei“ investicijos jau viršijo 151 mlrd. Kinijos ženminbi juanių.

„Šiais metais, siekdami prisitaikyti prie ateities plėtros tendencijų, „Huawei“ pristatė „SoftCOM“ tinklo architektūrą. Ji skirta informacinių ir komunikacijos technologijų produktų ir sprendimų tobulinimui. Kartu su savo klientais ir partneriais sukursime veiksmingiausią bei labiausiai integruotą skaitmeninę logistikos sistemą, kuri galės užtikrinti nenutrūkstamą ryšį,“ - pasakojo Eric Xu.

REKLAMA
REKLAMA

Svarbi strateginė 2014-ųjų „Huawei“ kryptis – plačiajuosčio ryšio ir mobiliųjų plačiajuosčio ryšio įrenginių (LTE) sujungimas. Išmanieji įrenginiai – kita svarbi „Huawei“ kryptis. Jie tampa būtinybe ir žmonių jutiminės sistemos pratęsimu. Informacinės ir ryšio technologijos tampa esmine bet kokio verslo kompetencija.

„Huawei“ rezultatus nepriklausomai auditavo tarptautinė apskaitos įmonės KPMG. Metinę „Huawei“ finansinių rezultatų ataskaitą galite rasti čia: http://www.huawei.com/en/annualreport2013 (Valiutos kursas: 1JAV doleris = 6.0569 Kinijos ženminbi juanių)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų