REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bendrovė „Canon“ šiandien pranešė papildžiusi „Cinema EOS“ sistemą pristatydama CN7X17 KAS S – savo pirmąjį kino objektyvą su servo pavara, tinkamą transliuoti ir filmuoti laikant įrangą rankose, kai naudojamos kameros su dideliais jutikliais ir 4K raiškos kameromis.

REKLAMA
REKLAMA

„Canon“ taip pat pristatė HJ18EX7.6B IRSE S/IASE S objektyvą, keičiantį ankstesnį modelį HJ17ex7.6B IRSE A/IASE A, sakoma bendrovės pranešime

REKLAMA

Pasak gamintojų, CN7X17 KAS S sukurtas naudoti televizijos produkcijai – didelio tempo ir nuolat besikeičiančioje aplinkoje, kuriai nepritaikyti įprastiniai „Super 35 mm“ formato kino objektyvai. Objektyvas, pasižymintis geriausiu jo klasėje 17–120 mm židinio nuotoliu, yra specialiai pritaikytas su transliacijomis dirbantiems operatoriams, tačiau jame išsaugotos visos „Canon“ kino objektyvams būdingos savybės.

Skelbiama, kad funkcionalumu naujasis objektyvas nenusileidžia įprastiniams transliacijų objektyvams ir užtikrina aukščiausios kokybės vaizdo įrašus, kuriems būdingas išskirtinis kinematografinis vaizdas. Skirtingi modeliai bus gaminami su EF (CN7X17 KAS S /E1) ir šioje srityje standartine PL (CN7X17 KAS S /P1) jungtimi.

REKLAMA
REKLAMA

„Canon“ atstovų teigimu, naujasis kino objektyvas su servo pavara sukurtas laikantis optikos standartų. Objektyvas, pritaikytas filmuoti 4K raiška, universaliame 17–120 mm židinio nuotolio diapazone vaizdą artina septynis kartus, o jo mažiausias T skaičius yra T2,95 – dėl tokių savybių šio tipo objektyvą galima lanksčiai pritaikyti prie įvairiausių filmavimo aplinkybių.

Objektyvas su servo pavara puikiai tinka išvažiuojamajai produkcijai, pavyzdžiui, dokumentikai kurti. Pavara dydžiu prilygsta tipinių nešiojamosios įrangos objektyvų pavaroms, todėl darbo pobūdis nesiskiria – galima ilgiau filmuoti nejaučiant nuovargio. Didelės spartos židinio nuotolio, diafragmos ir fokusuotės reguliavimo mechanizmai leidžia operatoriams greitai prisitaikyti prie filmavimo aplinkos pokyčių, o lėtaeigė pavara teikia galimybę tiksliai valdyti objektų priartinimą. Objektyvo sistemos ima veikti akimirksniu, sakoma pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Objektyvas gali būti tvirtinamas prie trikojo. Reguliuoti židinio nuotolį, fokusuotę ir diafragmą galima naudojant esamus „Canon“ židinio nuotolio ir fokusuotės reguliavimo įtaisus, teikiančius galimybę operatoriui tiksliai ir patogiai, neliečiant objektyvo, keisti svarbiausius vaizdo parametrus. Objektyve įtaisyta moderni 16 bitų koduotuvo signalo išvedimo jungtis, todėl yra galimybė sukurti virtualiąją studiją.

Kuriant naujojo objektyvo konstrukciją, siekta užtikrinti tvirtumą ir patikimumą net labai nepalankioje aplinkoje transliacijų metu. Aukščiausios kokybės optinė sistema įtaisyta atmosferos poveikiui ir smūgiams atspariame korpuse.

REKLAMA

Objektyvas priklauso „Cinema EOS“ sistemai, todėl gali būti naudojamas tiek namuose, tiek filmavimo aikštelėje. Dėl servo pavaros įmanomas judrus filmavimas; ją galima visiškai išmontuoti ir naudoti šį modelį kaip bet kurį kitą įprastą kinematografijos objektyvą. Servo pavara tvirtinama paprastai, nekeičiant įrenginio padėties. CN7X17 KAS S pritaikomi standartiniai priedai, įskaitant fokusavimo žiedo sukimo mechanizmus ir objektyvų filtrus.

Skelbiama, kad CN7X17 KAS S galima jungti prie įvairių kamerų; tarp jo ir kameros palaikomas nustatytas ryšys. Modelyje su EF jungtimi įdiegta „Canon“ sistema, o modelis su PL jungtimi yra pirmasis „Cinema EOS“ serijos gaminys su pritaikyta „Cooke’s /i Technology“ technologija. Objektyvas taip pat pritaikytas nuosekliajam ryšiui per 12 kontaktų jungtį.

REKLAMA

„Canon“ pristatė ir HJ18ex7.6B IRSE S/IASE S – naują ir visapusiškai patobulintą ENG objektyvą, kurio pirmtakas yra populiarusis HJ17ex7.6B IRSE A/IASE A. Šis objektyvas sveria mažiau nei jo pirmtakas, todėl su juo lengviau dirbti judanti.

Pranešama, kad „Canon“ optinė sistema užtikrina puikias optines charakteristikas ir platesniame, 7,6–137 mm, židinio nuotolio diapazone leidžia priartinti vaizdą iki 18 kartų. Mažiausias galimas atstumas iki objekto yra vos 56 cm.

Modeliu CN7X17 KAS S pradedama prekiauti nuo 2014 m. liepos, o modeliu HJ18ex7.6B IRSE S/IASE S – nuo 2014 m. balandžio. Abu objektyvus bus galima pamatyti „Canon“ stende, 2014 m. medijos ir telekomunikacijų parodoje NAB, sakoma pranešime.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų