REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trečiadienį Liberalų ir centro sąjungos (LiCs) iniciatyvinė grupė Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) įteikė prašymą leisti organizuoti patariamąjį referendumą „Lietuvos Respublikos savivaldybių merai renkami tik tiesioginiuose rinkimuose be tarpininkų“.

REKLAMA
REKLAMA

„Ne paslaptis, kad visi 19 iniciatorių yra iš LiCs. Tai yra ilgalaikis mūsų veiksmas, kad Lietuvoje būtų įteisinti tiesioginiais mero rinkimai. Be jokios abejonės, ne vieną kartą teikėme įstatymo pakeitimo projektus. 2012-ais metais mums pritrūko tik keturių balsų, kad būtų keičiama Konstitucija“, - kalbėjo LiCs pirmininkas Artūras Melianas.

REKLAMA

Jo teigimu, galima pastebėti, kad politinės valios pritrūksta pas didžiąsias partijas. „Dabar žinome, kad yra įregistruoti įstatymo pakeitimo projektai, kurie numato tam tikrą mero rinkimų variantą. Netikime tuo, todėl norime parodyti tautos spaudimą, kad politikai aiškiai pamatytų, kad žmonės nori tiesioginių merų rinkimo, - kalbėjo A. Melianas. - Galbūt tai paskatins Seimo narius ne kalbėti, o padaryti“.

VRK pirmininko pavaduotoja Laura Matjošaitytė patikino, kad per penkioliką dienų komisija priims sprendimą, ar iniciatyvinė referendumo grupė bus įregistruota. „Per tą penkiolikos dienų terminą kreipsimės į Seimo kanceliarijos teisės departamentą, Vilniaus universitetą, Riomerio universitetą, kad teisininkai išsakytų savo nuomonę, - kalbėjo L. Matjošaitytė. - Jeigu grupė bus įregistruota per penkias dienas išduosime parašų rinkimo lapus ir per tris mėnesius iniciatyvinė grupė turės surinkti 300 tūkst. piliečių parašų“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų