REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nors Lietuvos darbo biržos duomenimis registruotas nedarbas šalyje šių metų kovo 1 dieną siekė 11,4 proc. tačiau, anot specialistų darbo rinka nėra tolygi. Net jei kažkur darbuotojų, norinčių dirbti – per daug, yra nemažai sričių, kur specialistų masiškai trūksta. Daugelis darbuotojų paieškos profesionalų sutinka, kad vienas iš realiausių būdų rasti ieškomų specialistų yra geriau išnaudoti technologijų teikiamas galimybes.

REKLAMA
REKLAMA

„Žvelgianti iš interneto pusės, iki šiol didžiausią postūmį reikiamų specialistų paieškoje davė darbo skelbimų portalai ir prieš penketą metų išpopuliarėję profesiniai socialiniai tinklai. Dabar niekam ne paslaptis, kad apie daugumą kandidatų į specialistų pozicijas potencialūs darbdaviai žinių pirmiausia ieško būtent elektroninėje erdvėje“,- esamą padėtį darbuotojų paieškos rinkoje trumpai apžvelgia IdarbinkDrauga.lt vadovas Vytenis Pakėnas.

REKLAMA

Vokietijos darbuotojų atrankos agentūros „Stepstone“ duomenimis, praėjusiais metais Europoje dažniausiai informacijos apie talentus darbdaviai ieškojo socialinėje erdvėje. Populiariausiame profesinių kontaktų tinkle „LinkedIn“ naujų darbuotojų paiešką atliko 64 proc. darbuotojų atrankos profesionalų. Didžiausiame tinkle „Facebook“ pavaldinių ieškojo 41 nuošimtis, o antrajame pagal dydį pasaulyje tinkle „Twitter“ – 29 proc. darbuotojų atrankos specialistų.

REKLAMA
REKLAMA

IdarbinkDrauga.lt vadovo teigimu tai, kad internetas atrodo beribis, nereiškia, jog jame visi gali lengvai susirasti reikiamą profesionalą.

„Ypač tai būdinga sritims, kuriose ieškomi darbuotojai tradiciškai nedirba su naujausiomis technologijomis, todėl viešojoje erdvėje apie jų buvimą galima rasti ne tiek jau daug duomenų. Taip pat, esama sferų, kur specialistų tiesiog trūksta, todėl, naivu tikėtis, kad į jūsų patalpintą skelbimą aplikuos pakankamai dėmesio vertų asmenų“,- esminius sunkumus ieškant geriausio kandidato įvardija V. Pakėnas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Anot jo, Lietuvos darbo rinkoje jau ne pirmus metus pastebima tendencija, kad ieškant kandidatų į dalį pozicijų, juos rekomendavusiems žmonėms atsilyginama įvairiausiomis dovanomis, pavyzdžiui, pietumis restorane, dovanų kuponais, planšetiniais kompiuteriais.

„Tai, jog dalis įmonių susiprato, kad profesionalų paieškoje verta įdarbinti ne tik virtualius, bet ir realius socialinius tinklus teikia vilties, kad geri reikalingi darbuotojai bus ne tik aptikti bet ir įvertinti. Tai, kad mainais į jų kontaktus dalijamos dovanos – taip pat nėra blogai. Visi žinome – su „ačiū“ sotus nebūsi.

REKLAMA

Visgi, naivu tikėtis, kad bičiulį kartą rekomendavęs žmogus, antrą kartą norės identiško prizo“,- pastebi IdarbinkDrauga.lt vadovas Lietuvos rinkoje pristatantis inovatyvų įrankį skirtą darbuotojų paieškai, kurio naudotojai pretenduoja į solidžias pinigines premijas vien už tai, kad dalijasi informacija apie pažįstamus profesionalus.

Remiantis skirtingų įmonių patirtimi, finansinis atlygis, noras pagelbėti kolegoms yra pagrindinės priežastys skatinančios rekomenduoti savo pažįstamus asmenis į atviras darbo vietas. Šiuos dalykus savo sprendimu siekia apjungti š.m. balandžio 2 d. startuojančios sistemos Idarbinkdrauga.lt kūrėjai.

REKLAMA

„Sąžiningai užsidirbti iš turimų pažinčių dabar gali kiekvienas, tereikia užsiregistruoti portale. Šiuo metu skirti atlygiai svyruoja nuo 700 iki 1 500 litų“,- teigia Idarbinkdrauga.lt vadovas V. Pakėnas.

Šiuo metu platformoje skelbiamos atviros darbo pozicijos, į kurias specialistus rekomendavę žmonės bus uždirbs daugiau nei 13 tūkstančių litų. Šią sumą sistemos kūrėjai norėtų išdalinti jau per pirmąją veiklos dieną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų