REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Mobilioji mokslinė laboratorija pradėjo kelionę po Lietuvos mokyklas, pranešė Švietimo ir mokslo ministerija.

REKLAMA
REKLAMA

Ši unikali mokslinė laboratorija ant ratų parengta kelionėms po šalies mokyklas. Mobilioje laboratorijoje mokiniai galės išbandyti tyrėjo darbą – moderniausiais prietaisais atlikti įvairius mokslinius eksperimentus. Išskirtinio dizaino vilkiko puspriekabėje įrengtoje laboratorijoje paskaitų vienu metu galės klausyti iki 30 mokinių, sakoma pranešime.

REKLAMA

Pranešama, kad pirmieji ją galėjo išbandyti Lazdijų Motiejaus Gustaičio gimnazijos jaunieji tyrėjai. Vizito programa šioje gimnazijoje buvo paruošta pagal iš anksto mokinių pasirinktas sritis. Gimnazistai kartu su mokslininkais tyrinėjo aplinką: oro taršą, vandens telkinius, jų gyvūniją ir augmeniją, geologinius radinius ir kt., atliko medicinos, fizikos, chemijos tyrimus bei eksperimentus, sudominusius ne tik jaunuosius tyrėjus, bet ir jų mokytojus, susipažino su lazerine įranga, klausėsi paskaitų.

REKLAMA
REKLAMA

Mobiliosios mokslinės laboratorijos, arba kitaip vadinamos „MoMoLab“, apsilankymo mokyklose tikslas – sudaryti sąlygas mokiniams atskleisti savo gebėjimus tyrinėti aplinką ir gamtą moksliniais metodais, kurti ir ieškoti naujų technologinių sprendimų.

Per 2–3 dienas truksiančią edukacinę programą 7–11 klasių mokiniai kartu su mokslininkais atliks mokslo tiriamuosius darbus, klausysis paskaitų apie mokslo naujoves, stebės mokslinių eksperimentų demonstracijas. Laboratorijoje yra sąlygos daryti fizikos, biologijos, gamtos mokslų, elektronikos ir robotikos, vaizdų ir duomenų analizės tyrimus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Planuojama, kad mobilioji laboratorija aplankys 80 Lietuvos mokyklų. Per vieną vizitą bus atliekama ne mažiau nei 10 tiriamųjų darbų, mokiniams padės Vilniaus universiteto mokslininkai. Mokiniai susipažins su šiuolaikiniais mokslinių tyrimų metodais, dirbs su modernia moksline įranga, stebės eksperimentus ir patys juos atliks, kurs ir įgyvendins mokslines idėjas, dar mokykloje įgis mokslinio darbo įgūdžių.

Mokyklos, norinčios, kad į jas atvyktų „MoMoLab“, turėtų užsiregistruoti internetiniame portale www.jaunasis-tyrejas.lt, sakoma pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų