REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Daugėja gaunančiųjų minimalią algą, daugėja ir „vokelių“

Išaugo darbuotojų, gaunančių minimalų darbo užmokestį, skaičius. Statistikos departamentas pateikia praėjusių metų spalio duomenis, pagal kuriuos minimalią algą gauna 21 procentas darbuotojų. 2012 metais tokių buvo 18 procentų.

REKLAMA
REKLAMA

Tarp mokančiųjų mažiausius atlyginimus už visą darbo dieną lyderiauja statybos, aptarnavimo, didmeninės ir mažmeninės prekybos bei nekilnojamojo turto operacijų įmonės.

REKLAMA

Lietuvos pramonininkų konfederacijos viceprezidentas Jonas Guzevičius sako, kad tokia statistika rodo ne ką kitą, kaip dažniau vadinamuose „vokeliuose“ mokamą algą.

„Kada yra toks darbų intensyvumas, kada statybininkai tiesiog graibstomi, kritinė masė tų, kurie moka nelegaliai, jau peržengta. Nepaprastai didelis atlyginimo mokėjimas vokeliuose. Didindami minimalų atlyginimą, visiškai nemažindami mokesčių, susijusių su darbo santykiais, mes tiesiog varome į užribį (žmones – red.)“, - teigė J. Guzevičius.

Pasak jo, Finansų ministerija turėtų persvarstyti mokestinės naštos, susijusios su darbo santykiais, mažinimą. „Mokesčius turėtų mokėti visi, bet jie turėtų būti mažesni. Didinant minimalią algą, mes dar daugiau žmonių išvarysim į nelegalų verslą.“

Žinių radijas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų