REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

LRT radijo laida „Aktualijų studija“, LRT.lt

„Iškraipymas dažniausiai priskiriamas prie blogo elgesio ir tai yra blogiau nei nutylėjimas“, – LRT radijo laidoje „Aktualijų studija“ melo formas išskyrė psichologas Gediminas Navaitis. Jo teigimu, subtiliausia melo forma – pasakyti tiesą taip, kad ja nepatikėtų.

G. Navaitis pasakoja, kad Melagių dienos tradicija yra tikrai sena ir atėjusi iš Senovės Romos imperijos, dievo Januso, kuris turėjo du veidus: vieną – teisingą, kitą – neteisingą.

Pasak psichologo, melas leidžia į pasaulį pažvelgti naujai, ir tai esą gerai.

„Kai kurių profesijų žmonėms tenka meluoti turbūt kasdien, pavyzdžiui, medikams, advokatams, politikams, turbūt ir žurnalistams“, – tvirtina G. Navaitis.

Pasiteiravus, kaip nusprendžiame, kuris melas yra šventas, o kuris – ne, arba koks melas yra pateisinamas, G. Navaitis išskyrė dvi melo rūšis.

REKLAMA
REKLAMA

„Psichologijoje skiriamos dvi melo formos: nutylėjimas ir iškraipymas. Pastarasis dažniausiai priskiriamas prie blogo elgesio, iškraipyti yra blogiau nei nutylėti, o nutylėti daug kam leidžiama. Dar viena, subtiliausia, melo forma – pasakyti tiesą taip, kad ja nepatikėtų“, – aiškina G. Navaitis.

REKLAMA

Jo teigimu, ši diena suteikia galimybę paįvairinti, pagerinti santykius, nustebinti artimus žmones ir padaryti kažką daugiau, nei darome kasdien.

„Todėl jei žvelgsime į šią dieną kaip į linksmybių ir pokštų, kaip į dieną, kai karikatūristai pristato savo karikatūras, menininkai džiugina juokais, tai ši diena bus daug labiau saulėta“, – LRT radijo laidoje „Aktualijų studija“ kalbėjo psichologas G. Navaitis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų