REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius balandžio 1 dieną Briuselyje vykusiame ES ir Afrikos šalių diplomatijos vadovų susitikime atkreipė Afrikos partnerių dėmesį į Europai dėl Rusijos invazijos į Ukrainą kylančius iššūkius ir pabrėžė, kad esminių tarptautinės teisės principų – valstybių teritorinio vientisumo ir suverenumo – pažeidimai neturi būti toleruojami.‎

REKLAMA
REKLAMA

Ministras paragino Afrikos valstybes atsižvelgti į 2014 m. kovo 27 d. Jungtinių Tautų Generalinės Asamblėjos rezoliuciją dėl Ukrainos teritorinio vientisumo ir nepripažinti Krymo aneksijos.

REKLAMA

L. Linkevičius pabrėžė didėjantį Lietuvos įsitraukimą į globalių taikos ir saugumo klausimų sprendimą, atkreipė dėmesį į šalies karių dalyvavimą ES operacijose Afrikoje ir veiklą Jungtinių Tautų Saugumo Taryboje.

Belgijos sostinėje Lietuvos diplomatijos vadovas taip pat susitiko su Etiopijos kolega Tedrosu Adhanomu Ghebreyesusu. Ministrai aptarė dvišalių politinių ir ekonominių santykių stiprinimo galimybes, pasikeitė nuomonėmis apie tarptautinės politikos aktualijas Europoje ir Afrikoje.

ES ir Afrikos valstybių užsienio reikalų ministrų susitikimas įvyko 4-ojo ES ir Afrikos viršūnių susitikimo, rengiamo Briuselyje balandžio 2–3 d., išvakarėse.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų