REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Septynių parlamentinių partijų vadovai savaitgalį pasirašė susitarimą, kuriame išreiškė paramą Visagino atominės elektrinės bei gamtinių dujų terminalo projektams. Apie tai pirmadienį „Lietuvos ryto“ televizijos aktualių pokalbių laidoje „Lietuva tiesiogiai“ kalbėjo energetikos ministras Jaroslavas Neverovičius.

REKLAMA
REKLAMA

Ministras net neabejojo, kad susitarimas buvo svarbus signalas Energetikos ministerijai, reiškiantis, kad „politikai labai rimtai mato ministerijos energetinius iššūkius bei rizikas, susijusias su tuo, kad neturime konkurencingos elektros gamybos.“ Jis pridūrė, kad Taline vyksiančiame Baltijos regiono už energetikos ministerijų atsakingų atstovų susitikime bus diskutuojami elektros gamybos, konkurencijos bei rinkos klausimai šiame regione.

REKLAMA

Opozicijos tvirtinimus, kad šis susitarimas įpareigoja Vyriausybę pastatyti naują atominę elektrinę, J. Neverovičius vertino teigiamai bet tikino, kad „nereikia dramatizuoti.“ Jo manymu, Lietuvai energijos užtenka, o vienintelė problema yra ta, kad „nesugebame konkurencingai pagaminti elektros“.

Ministro teigimu, nauja atominė elektrinė turėtų būti apsvarstytas, ekonomiškai pagrįstas projektas, kuris įtrauktų Baltijos šalis, jų rinkas bei partnerius. „Tai yra bendras regioninis projektas, esantis Lietuvoje. Jo neįmanoma pastatyti, jeigu jame nedalyvauja visos kaimyninės valstybės“, – kalbėjo J. Neverovičius, bet nesiryžo apibrėžti laiko tarpo, kada projektas bus patvirtintas. Jis tikino, kad atominės elektrinės projekto nesieks įgyvendinti „bet kokia kaina“, kadangi „ekonominė našta galėtų atsverti elektros gamybos naudą.“ J. Neverovičius kalbėjo, kad galimybė importuoti gamtines dujas iš JAV į Europą atsiras tik kitų metų pabaigoje. Tuomet, jei bus pasiekti naudingi Lietuvai kompromisai, valstybė pirks dujas iš JAV.

REKLAMA
REKLAMA

„Vyksta dalykinis ekspertų lygio pokalbis. Tikimės, kad jis baigsis konkrečiais sprendimais“, – apie dabartines derybas dėl pigesnių dujų su „Gazprom“ pasisakė ministras.

Laidą „Lietuva tiesiogiai“ ir visų praėjusių laidų įrašus galite žiūrėti internetiniame „Lietuvos ryto“ televizijos puslapyje http://tv.lrytas.lt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų