REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Solidaus BMW motociklus gaminančios kompanijos „BMW Motorrad“ 90 metų jubiliejaus proga sukurtą „BMW R nineT“ motociklą jau galima užsisakyti ir Lietuvoje. Jis parduodamas visose oficialios BMW atstovės mūsų šalyje „Krasta Auto“ salonuose. „BMW R nineT“ atspindi turtingą BMW motociklų istoriją – jame susilieja boxer variklio charakteris, originalus įvairius laikotarpius atspindintis dizainas ir naujausios technologijos. Visa tai užtikrina išskirtinumo pojūtį kiekvienam, sėdančiam prie jo vairo. „Vos pažvelgus į šį motociklą, matosi, jog pagrindinis gamintojo tikslas buvo sukurti paprastą ir gal net kiek asketišką dizainą, išlaikant visiems BMW motociklams būdingą emociją. Ir tai buvo daryta ne veltui – įvairių funkcijų ir specialiai šiam modeliui kurtų priedų pagalba kiekvienas pirkėjas jį galės susikurti tokį, kokio jam norisi. Todėl jis patenkins daugumos kelioninių motociklų gerbėjų poreikius“, – sako UAB „Krasta Auto“ direktorė Rasa Klimavičiūtė.

REKLAMA
REKLAMA

Naujasis „BMW R nineT“ yra kupinas tiek tokių klasikinius BMW motociklus primenančių detalių kaip priekinis apvalus žibintas, tiek technologinių naujovių. Naujajame motocikle, kaip ir 1932 m. legendoje „BMW R23“, sumontuotas klasikinis opozicinis boxer variklis su dviem cilindrais. Šis variklis ir jo su niekuo nesupainiojamas garsas yra neatsiejami nuo BMW motociklų jau 90 metų. Naujasis agregatas pasižymi ir išskirtine galia: oru/skysčiu aušinamu 1700 kub.cm talpos boxer varikliu varomas „BMW R nineT“ gali išvystyti iki 81 kW/110 AG, esant 7750 aps./min. Maksimalus jo sukimo momentas – 119 Nm prie 6000 aps./min.

REKLAMA

Plieninis motociklo rėmas, specialiai sukurtas šiam „nineT“ modeliui, susijungia su boxer varikliu. Pagrindinę konstrukciją sudaro priekinė rėmo dalis su neatskiriamu vairu ir galinė rėmo dalis su švytuoklių tvirtinimu.

Dešinėje sumontuota dujų išmetimo sistema su dviem duslintuvais, išdėstytais vienas virš kito, padeda išlaikyti klasikinio kelioninio sportinio motociklo įvaizdį. Bet „BMW Motorrad“ net ir čia sugalvojo naujovių – norintys galės rinktis iš titano pagamintą „Akrapović“ duslintuvą, o pritaikius trumpą arba ilgą jungiantį vamzdį, duslintuvas galės būti montuojamas tiek aukščiau, tiek žemiau, visiškai pakeičiant „nine T“ charakterį.

REKLAMA
REKLAMA

Įprastinėje boxer modelių vietoje montuojamas „telelever“ naujajame „BMW R nineT“ pakeitė vietą, tam „BMW Motorrad“ kaip pavyzdį pasitelkė super motociklą „BMW S 1000 RR“. Tai padėjo pasiekti, kad išskirtinai klasikinio dizaino motociklas turėtų ir modernios inžinerijos bruožų.

Išskirtinumo šiam motociklui suteikia ir nuimama užpakalinė sėdynė. Ją nuėmus važiavimu vairuotojas gali mėgautis vienas, ir tai visai negadina motociklo išvaizdos – sėdynės vietoje uždedamas specialus aliuminio gaubtas suteikia „BMW R nineT“ išskirtinį charakterį, primenantį cafe racer. Vairuotojai, norintys dar daugiau individualumo, galės pasinaudoti ir kita naujove – ant kardano dangčio yra numatyti tvirtinimo taškai numerio laikikliui ir galinio žibinto perkėlimui į šoną. Be to, „BMW R nineT“ švytuoklė yra sukurta taip, kad esant poreikiui, vietoje standartinių būtų galima rinktis 17 colių ratus.

„BMW R nineT“ charakterį sukurti padeda ir jo klasikinė juoda spalva, kontrastuojanti su sidabro ir metalo spalvos detalėmis.

Jubiliejinį motociklą „BMW R nineT“ jau galima užsisakyti visuose „Krasta Auto“ salonuose Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje. Jo kaina prasideda nuo 51,9 tūkst. litų.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų