REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ž. Pavilionis: Maskva privertė JAV žaisti rusišką žaidimą

Ar Vakarai tebėra tokie naivūs?

LRT televizijos laida „Teisė žinoti“, LRT.lt

Rusija žaidžia tą patį žaidimą, kurį žaidė ir po karo su Gruzija, mano Lietuvos ambasadorius JAV Žygimantas Pavilionis. „Bando įvairiomis priemonėmis parodyti, kad ji nekalta, iš esmės Vakarus mėgindama įtikinti priimti duotą situaciją“, – LRT televizijos laidoje sakė Ž. Pavilionis. Tačiau ambasadorius teigia nematantis ženklų, kad Vakarų partneriai būtų taip lengvai apgauti.

Pasak LRT užsienio naujienų redaktoriaus Vykinto Pugačiausko, prie Ukrainos sienų sutelkta Rusijos kariuomenė esą privertė Jungtinių Valstijų prezidento Baracko Obamos administraciją žaisti rusišką žaidimą.

„Pats faktas, kad rusiškos sąlygos, svarstomos Paryžiuje nedalyvaujant Ukrainai, kad ir kiek sakoma, kad Ukraina turi dalyvauti, reiškia, kad žaidžiamas rusiškas žaidimas“, – mano V. Pugačiauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Savo ruožtu Ž. Pavilionis, Lietuvos ambasadorius JAV, teigia manantis, kad Vakarai nėra tokie naivūs, o Rusija žaidžia tą patį žaidimą, kurį žaidė ir po karo su Gruzija.

REKLAMA

„Dabar bando įvairiomis priemonėmis parodyti, kad ji nekalta, iš esmės mėgindama Vakarus įtikinti priimti duotą situaciją, t.y., priimti Krymo okupaciją kaip duotybę, susižavėti gražiais rusų atsitraukimais, diplomatiniais manevrais. Tai pavyko prieš šešerius metus Gruzijos nukariavimo metu“, – LRT laidoje „Teisė žinoti“ kalbėjo Ž. Pavilionis.

Ambasadorius linkęs tikėti, kad Vakarai nėra tokie naivūs ir nepasiduos Rusijos propagandai. „Taip, tai yra informacinis karas, tokie yra manevrai, bet kol kas aš nematau ženklų, kad Vakarų partneriai būtų taip lengvai apgauti“, – tvirtino Ž. Pavilionis.

REKLAMA
REKLAMA

Savo ruožtu Lietuvos ambasadorius Ukrainoje Petras Vaitiekūnas LRT informavo, kad Rusijos armija išlieka prie Ukrainos sienų pilnos kovinės puolamosios parengties.

„Kaip pranešta, Ukrainos armija taip pat pilnos parengties. Svarbiausias uždavinys jai, mano supratimu, yra nepasiduoti provokacijoms, vykdyti tą labai sunkią užduotį atpažinti realią ataką nuo provokacijos“, – kalbėjo P. Vaitiekūnas.

Pasak Lietuvos ambasadoriaus Ukrainoje, Paryžiuje įvykęs JAV valstybės sekretoriaus Johno Kerry ir Rusijos užsienio reikalų ministro Sergejaus Lavrovo susitikimas įtampą šiek tiek sumažino, tačiau nerimas Ukrainoje esą vis tiek išlieka.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų