REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniuje įsikurs murkianti kavinė

Pasaulyje sparčiai populiarėja kačių kavinės. Tai vieta, kur lankytojai gali ne tik atsigerti kavos ar užkąsti, bet ir pabendrauti su murkiančiais kavinės gyventojais. Tokio tipo kavinės kuriamos didžiausiuose pasaulio miestuose - Londone, Tokijuje. Netrukus tokios kavinės atsidarys ir Vilniuje. Vienas iš kačių kavinės įkūrėjų Liudas „Žinių radijo“ laidai „Verslo ritmu“ teigė, kad ne miesto dydis lemia tokios kavinės populiarumą:

REKLAMA
REKLAMA

Pirmoji kačių kavinė Britanijoje atsidarė 8 tūkstančius gyventojų turinčiame Totnyje. Kavinė puikiai veikia. Žmonės rezervuoja apsilankymo laikus, prie kavinės visada eilės. Nežinau, ar esminis veiksnys gyventojų skaičius, gal daugiau gyventojų mentalitetas, charakteris ar kažkokios socialinės savybės. Jeigu žmonės mėgsta gyvūnus, mėgsta kates, naršo internete. O pastaraisiais metais katės tapo vienomis iš populiariausių interneto turinio aspektų. Na, o Vilnius modernus, internetizuotas miestas.

REKLAMA

Kokie žmonės mėgsta ir lankosi kačių kavinėse?

Pirmiausia tie, kurie myli ir domisi katėmis. Dėl įvairiausių priežasčių kačių jie negali laikyti namuose. Galbūt tai jaunimas, kuris gyvena su tėvais. Tėvai nenori namuose laikyti kačių, o vaikai nori.Galbūt studentai, kurie nuomojasi butus ar tie, kurie daug dirba, daug keliauja. Nors norėtų laikyti gyvūnėlį, bet nelabai turi galimybių, nes retai būna namuose ir negalėtų juo pasirūpinti. Tokiems žmonėms pirmiausia ir bus skirta kavinė, kad jie galėtų čia apsilankyti ir pajusti tą gyvūno šilumą ir tą jaukumą.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip kavinėse, kuriose gyvena katės, užtikrinama higiena?

Skirtingose valstybėse yra įvairių reglamentavimų. Lietuvoje ant sumuštinių katės nelabai gali vaikštinėti. Sveikatos apsaugos ministerijos numatyta higienos norma draudžia maisto ruošimo vietose laikyti šunis, kates ar kitus gyvūnus, kurie kelia grėsmę maisto saugumui. Čia iškyla klausimas, kas yra tas maisto saugumas. Ar kai katė įlipo į tavo lėkštę, ar ant tavo sumuštinio, jau reiškia, kad yra nesaugu. Kad nekiltų įvairių interpretacijų, mes bandysim atskirti kačių erdvę nuo žmonių erdvės, nuo maisto valgymo erdvės. Žmonės galės patekti pas kates, kai to norės, bet katės pas žmones - ne. Ant lėkščių jos nelabai galės laipioti. Duosim raktelį nuo kačių kambario žmonėms, bet katėms nuo žmonių kambario neduosim. Taip bandysim išvengti higienos normų pažeidimų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ar Lietuvoje daugės kačių kavinių?

Kaip ir daugelis pasaulio naujienų atkeliauja į Lietuvą, taip ir kačių kavinės to truputėlį pradės rastis ir pas mus. Tokios kavinės populiarios ne tik Azijoje, panašu, kad jos atranda savo vietą ir Vakarų pasaulyje. Vilniuje mes nesam vieninteliai, yra ir dar viena įmonė, kuri ruošiasi įkurti kačių kavinę. Galbūt yra ir daugiau kavinių, apie kurias nežinau. Gal ir kituose miestuose kažkas apie tai galvoja. Gal jiems mūsų pavyzdys bus inspiracija. Galbūt mus kas nors aplenks. Manau, kad bent kelios tokios kavinės tikrai turėtų atsirasti, - sakė vienas kačių kavinės įkūrėjų Liudas.

Žinių radijas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų