REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vos tik Nacionalinis transplantacijos biuras prie SAM paskelbė, kad sutikimą po mirties tapti organų donoru jau galima pasirašyti ir elektroniniu būdu, vienas pirmųjų šia galimybe pasinaudojo Dainius Matijošaitis. Jis jau visus metus skatina organų donorystės idėją Lietuvoje. Dainius yra vienas iš savo mamos Irenos Matijošaitienės fondo steigėjų, fondą jis įsteigė kartu su broliu Šarūnu ir tėčiu Visvaldu Matijošaičiu. Viena iš pagrindinių fondo veiklų yra donorystės skatinimas ir visuomenės švietimas šia tema.

REKLAMA
REKLAMA

„Nuo šiol, norint išreikšti sutikimą dėl organų donorystės, nebereikia atlikti ilgų procedūrų ir eiti pas gydytojus. Tai pagrindinė priežastis, kodėl iki šiol neturėjau organų donoro kortelės. Internetu užpildyti sutikimą labai paprasta. Vos per penkias minutes, skirtas elektroniniam sutikimui užpildyti, gali kitiems išgelbėti gyvybę“,- teigia D. Matijošaitis

Sutikimą donoro kortelei gauti galima užpildyti interneto svetainėje www.transplantacija.lt, paspaudus nuorodą „Pasirašyk internetu“. Norint pasirašyti sutikimą donoro kortelei gauti, reikės patvirtinti savo tapatybę per elektroninės bankininkystės sistemą ar pasirašyti elektroniniu parašu. Sutikime esančius duomenis Nacionalinio transplantacijos biuro prie SAM specialistai registruos Žmogaus audinių ir organų donorų bei recipientų registre. Sutikimą užpildžiusiam žmogui bus išsiųsta donoro kortelė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų