REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuviai dar niekada nebuvo tokie turtingi - metų pradžioje indėliai Lietuvos bankuose sudarė 47,6 mlrd. litų ir tai yra visų laikų Lietuvos rekordas, pirmadienį rašo savaitraštis „Veidas“.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos banko vadovas Vitas Vasiliauskas pastebi, kad praėjusių metų pabaigoje reikšmingai padidėjo privačių asmenų indėlių suma, nors pajamos iš palūkanų ir toliau mažėja. V.Vasiliauskas sako, kad indėlių didėjimui įtakos turėjo gerėjanti šalies ekonominė padėtis ir namų ūkių finansinė būklė, taip pat rekordinė, 4,9 mlrd. litų siekianti privačių asmenų piniginių perlaidų suma iš užsienio.

REKLAMA

Bankų duomenimis, vien tik gyventojai sąskaitose laiko maždaug 26 mlrd. litų, ir tai taip pat yra Lietuvos rekordas. Šiandien taupo daugiau nei pusė - 59 proc. Lietuvos namų ūkių. 2009 metais tokių buvo 37 procentai.

Be to, statistika liudija, kad praėjusių metų pabaigoje Lietuvoje cirkuliavo 12 mlrd. litų, ir tai – didžiausias grynųjų pinigų kiekis, kuris sukosi rinkoje per pastaruosius daugiau nei dvidešimt metų. Kaip rašo „Veidas“, iš dalies tai susiję su nepasitikėjimu komerciniais bankais po „Snoro“ ir Ūkio banko žlugimo, kita vertus, negalima ignoruoti ir šešėlinėje ekonomikoje uždirbamų pinigų.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų