REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Po Krymo aneksijos maždaug pusė Lietuvos gyventojų įžvelgia Lietuvos nepriklausomybei iškilusią grėsmę, rodo apklausa.

Naujienų portalo delfi.lt skelbiamo tyrimo duomenimis, 29,2 proc. apklaustų žmonių mano, jog grėsmė nepriklausomybei iškilo pastaruoju metu. 22,9 proc. laikosi nuomonės, kad toks pavojus egzistavo visuomet.

Kad pavojaus šalies nepriklausomybei nėra, manė 30,6 proc. respondentų. Dar 17,3 pro. žmonių į klausimą, ar šalies nepriklausomybei iškilusi reali grėsmė, neatsakė arba nežinojo, kaip atsakyti. Iškilusią grėsmę dažniau įvardijo miestų gyventojai.

Žmonių taip pat buvo teiraujamasi, ar jie būtų pasirengę Lietuvą ginti ginklu. Remiantis apklausa, ginklą į rankas imtų ir savo šalį gintų 41,6 pro. gyventojų, dar 22,9 proc. žmonių nežinojo, kaip atsakyti į klausimą. Ginklu Lietuvos negintų 35,5 proc. respondentų.

Reprezentatyvią Lietuvos gyventojų apklausą naujienų portalo delfi.lt užsakymu atliko viešosios nuomonės ir rinkos tyrimų bendrovė „Spinter tyrimai" šių metų kovo 15–20 dienomis.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų